OTKRIVAMO VAM kako ćete se naučiti redovito piti mlijeko

by | 15 prosinca, 2019
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES/THINKSTOCK

Poznata nutricionistkinja Wendy Bazilian preporučuje uravnoteženu prehranu koja se zasniva na konzumiranju povća, voća, mahunarki, sjemenki, cijelih žitarica, proteina, vode, čaja i mlijeka. Ona kaže da nam pića trebaju ponuditi nešto osim toga što imaju fini okus.

Mlijeko se dobro uklapa u ovaj plan uravnotežene zdrave hrane jer sadrži preporučljive doze vitamina i minerala. Slijede njezine preporuke kako da uključite mlijeko u obroke.

Započnite dan mlijekom

Ovo je jedan od najstarijih trikova koji već znate. Dodajte mlijeko u jutarnji obrok od žitarica ili zobenu kašu. Ako pijete shakeove za doručak, eto još jednog načina kako uključiti mlijeko u jutarnji obrok.

Mlijeko kao užina

Mlijeko je savršena poslijepodnevna žitarica jer sadrži dobru uravnoteženost proteina i ugljikohidrata, slatko je i ima puno hranjivih tvari.

Dodajte mlijeko u kavu

Ovo je dobar način na koji ćete smanjiti unos kofeina, a povećati unos hranjivih tvari, posebno ako pijete puno kave tijekom dana.

Mlijeko za desert

Ako ste na dijeti ili pazite na unos kalorija, mlijeko je odlična zamjena za kolače i čokoladice. I čokoladno mlijeko će vam donijeti više dobrog nego keksi ili kolač, a možete sami napraviti aromatizirano mlijeko tako što ćete u njega dodati neko voće ili začin.

Mlijeko prije spavanja

Podsjetite se djetinstva i popijte šalicu toplog mlijeka prije odlaska u krevet. Loš san može usporiti metabolizam i povećati rizik od nastanka kroničnih bolesti. Mlijeko će vam omogućiti da ljepše spavate, a vaš organizam će nahraniti mnogim korisnim komponentama.