Četiri neutralne boje koje će dati dodatnu vrijednost vašem domu

by | 24 srpnja, 2023

Neutralne boje mogu biti izvrsna opcija za uređenje doma jer su prilagodljive, opuštajuće i lako se kombiniraju s drugim bojama.

Boja može postaviti ton i raspoloženje u različitim dijelovima vašeg doma, a također može i povećati njegovu vrijednost. U pravilu, svijetle, neutralne boje pravi su izbor jer je izbor boja vrlo subjektivan.

Top četiri neutralne boje za dom

Bijela

Ako tražite boju koja će osvijetliti vaš dom, učiniti prostor većim i privlačnijim, ne možete pogriješiti s bijelom.

Bijela boja je vrlo čista, svijetla i prozračna. Ona dodaje osjećaj prostranosti i svježine prostoru te se lako kombinira s bilo kojom drugom bojom. Bijelu boju možete koristiti kao osnovu za dekoriranje doma ili kao naglasak za isticanje drugih boja.

Izvrsna za: kuhinje, dnevne sobe, spavaće sobe, kupaonice, eksterijere.

Krem

Krem boja je nježna varijacija bijele boje koja donosi toplinu i mekoću prostoru. Ona je neutralna boja koja je umirujuća za oči i stvara ugodnu atmosferu. Krem boja dobro se slaže s drugim neutralnim bojama, kao i s pastelnim ili zemljanim tonovima.

Izvrsna za: kuhinje, dnevne sobe, spavaće sobe.

Pročitajte: Tri nimalo zahtjevne biljke koje će prirodno rashladiti vaš dom 

Svijetloplava

Istraživanje Zillowa iz 2021. pokazalo je da je svijetloplava najpopularnija boja za kupaonicu. Svijetloplava se smatra neutralnom bojom, privlačnom širem rasponu stilova i ukusa.

Rečeno je da je to boja s kojom se lako živi te koja odaje osjećaj mira i spokoja.

Izvrstan za: kupaonice, spavaće sobe.

Siva i bež

I siva i bež izvrsne su neutralne boje za interijere. Bojenje vaše dnevne sobe u neutralnu boju kao što je siva, bež ili svijetlosmeđa može domu pružiti dodatnu vrijednost.

Bež boja je nježna, topla i vrlo popularna kao neutralna boja za interijere. Ona dodaje osjećaj ugode i umiruje prostoriju te se lako kombinira s drugim bojama, kao što su plava, zelena ili siva.

Siva je klasična neutralna boja koja pruža elegantan i suvremen izgled. Dolazi u različitim nijansama, od svijetlosive do tamnosive, pa je idealna za stvaranje različitih atmosfera u prostoru. Siva se također dobro slaže s drugim bojama poput bijele, plave, ružičaste ili žute.

Izvrsna za: kupaonice, spavaće sobe.

Pročitajte: Odabrali smo 20 trendi pletenih košara. Jer one su baš uvijek super izbor za dom 

Foto: Pexels, FollowTheFlow iStock/Getty Images Plus via Getty Images