NAJBOLJI RECEPT za kruh bez brašna

by | 5 svibnja, 2018
FOTO: GULIVER/THINKSTOCK

Kruh bez brašna možete jesti bez straha od debljanja. Brašno u ovom receptu zaboravite, a neće vam trebati ni puno vremena za pripremu. Napominjemo, kruh je jako zasitan pa će vam biti dovoljna jedna do dvije kriške.

SASTOJCI:
– po dvije žlice sjemenki (sezama, bundeve, suncokreta)
– dvije žlice mljevenih oraha
– jedna žličica praška za pecivo
– malo soli
– jogurt (2 dl)
– dva jaja
– dvije žlice maslinova ulja
– 250 g zobenih pahuljica

PRIPREMA:
1. Pećnicu zagrijte na 180 °C. Zobene pahuljice sameljite. U zdjeli pomiješajte sve suhe sastojke.
2. Dodajte jaja, jogurt i maslinovo ulje pa sve dobro promiješajte kuhačom.
3. Istresite smjesu u manji kalup za kruh obložen papirom za pečenje.
4. Pecite na 180 °C nekih 50 minuta.
5. Vrući kruh umotajte u krpu dok se ne ohladi. Ljeti ga je najbolje čuvati u hladnjaku, a zimi može stajati i na sobnoj temperaturi.

Dobar tek!

IZVOR: INDEX.HR