Najbolje poze za seks u trudnoći

by | 10 svibnja, 2024
najbolje poze za seks u trudnoći

Do sada već znamo kako trudnoća ne znači da se trebamo lišiti intimnosti. Ostaje pitanje: koji su najbolji položaji za seks tijekom trudnoće?

Hoćete li imati spolni odnos tijekom trudnoće ili ne, ovisi o vama i o tome koliko ćete se ugodno osjećati. Ali ne brinite se, potpuno je sigurno imati spolne odnose tijekom trudnoće, osim ako vam liječnik ili ginekolog nisu savjetovali drukčije.

Ako primijetite bilo kakvo krvarenje, to bi mogao biti znak kako vaše tijelo želi da prestanete i trebali biste se posavjetovati s liječnikom prije nego što nastavite s redovitim spolnim odnosom. Spolni odnos obično se ne savjetuje onima koji očekuju blizance, trojke ili čak više djece.

Također, moguće je da će vam ginekolog preporučiti da nemate spolne odnose ako bebu nosite nisko ili imate problema s vratom maternice.

Ali općenito, seksualna aktivnost neće utjecati na vašu bebu i treba uživati ​​u njoj s puno razumijevanja!

Može li orgazam uzrokovati pobačaj?

Spolni odnos tijekom trudnoće neće uzrokovati pobačaj. Većina spontanih pobačaja događa se jer se fetus ne razvija normalno. No budući da su pobačaji najčešći u prvom tromjesečju, savjetuje se da razgovarate sa svojim liječnikom ako primijetite krvarenje nakon orgazma, ako ste prije imali problema s trudnoćom ili ako ste zabrinuti iz bilo kojeg razloga.

Liječnici tvrde da su orgazmi tijekom trudnoće potpuno sigurni iako ćete možda primijetiti da vam pružaju nešto drukčiji osjećaj. Normalne kontrakcije koje se javljaju tijekom orgazma mogu biti jače tijekom trudnoće, što može zabrinuti neke žene, ali su prilično sigurne. To vas neće dovesti do prijevremenih trudova i neće nimalo uzrujati bebu.

Orgazmi tijekom trudnoće potencijalno mogu uzrokovati grčeve, tako da je to nešto za očekivati. Jedino kad bi orgazam mogao biti problematičan jest ako imate bilo kakvih problema s placentom ili ako ste u posljednjim tjednima trudnoće. Orgazmi uzrokuju kontrakcije u maternici pa mogu dovesti do ranijeg poroda.

Najbolji položaji za seks u trudnoći

Žena na muškarcu

Spustite se na partnera, okrenuti prema njegovom licu ili nogama. Bradavice su u trudnoći posebno osjetljive, pa ako ste okrenuti prema partneru, pobrinite se da ih može poljubiti.

Novi misionarski položaj

Klasični misionarski položaj ne dolazi u obzir kada imate velik trbuh, ali ovaj će vam poslužiti. Lezite na leđa, spojite koljena i usmjerite ih prema partnerovim prsima ili podignite noge u zrak, naslonivši stražnju stranu bedara na partnerove.

Vaš partner spušta se na koljena između vaših nogu kako bi mogao izvesti penetraciju, tako da nema pritiska na vaš trbuh. Bit će vam udobnije ako ispod stražnjice stavite jastuk.

Spooning poza

Lezite na bok u fetalni položaj. Neka vaš partner zauzme identičan položaj okrenut prema vašim leđima kako bi mogao penetrirati. U spooning položaju penetracija je plitka pa ovo može biti odličan položaj u kasnoj trudnoći.

najbolje poze za seks u trudnoći

Partner iza vas

Spustite se na sve četiri (na krevet, pod ili bilo gdje drugdje), stavite glavu na jastuk dok partner prodire s leđa, također na koljenima.

U istom položaju možete se prevrtati po krevetu, oslanjajući se na jastuke, dok partner stoji iza vas. Ovo je ujedno i medicinski dokazana najdublja penetracija, stoga upozorite partnera ako vas boli.

Sjedaći položaj

“Zajašite” partnera dok sjedite na čvrstoj stolici, udobnoj fotelji ili na rubu kreveta.

Sjednite mu u krilo jer u tom položaju trbuh i maternica nisu opterećeni, a možete kontrolirati i dubinu penetracije.

Pročitajte: Stručnjakinja odgovara: popis svih najvažnijih pregleda u trudnoći 

Foto: PeopleImages iStock/Getty Images Plus via Getty Images, Pexels