Zbog Miley Cyrus i vi ćete zavoljeti ovaj novi fitness trend

by | 13 veljače, 2024
miley cyrus fitness trend

Miley Cyrus, osim po glazbenom uspjehu, privlači pozornost i svojom izvrsnom fizičkom kondicijom. U čemu je njezina tajna?

Nakon što je 31-godišnjakinja izvela svoj hit singl “Flowers” na dodjeli Grammyja 2024., društveni mediji u fokus su stavili njezine ruke.

Nakon njezinog nastupa na dodjeli Grammyja (kojk svakako pogledajte ako još niste) pokrenut je i novi trend pod nazivom pilates arms, koji je odjednom buknuo i na TikToku!

Tajna njezine fit figure leži u predanom pristupu vježbanju, a posebno ističe pilates kao ključnu komponentu svog režima. Već 12 godina prakticira pilates i redovito koristi sprave u vlastitom pilates studiju kod kuće.

Osim pilatesa, Miley prakticira i Ashtanga jogu, fizički zahtjevan oblik joge koji poboljšava kardiovaskularno zdravlje, fleksibilnost i snagu. Ovaj oblik treninga doprinosi njezinoj energičnoj izvedbi na pozornici, gdje kombinira trčanje s pjevanjem kako bi održala kondiciju za dinamične nastupe za koje itekako treba snage.

Važno je napomenuti da Miley Cyrus posvećuje puno vremena treningu, no to ne znači da prosječna osoba mora pratiti isti ritam.

Bitno je prilagoditi vježbanje vlastitim potrebama i rasporedu te uživati u pozitivnim rezultatima bez pritiska postizanja savršenstva. Pilates može biti izvrstan dodatak svakodnevnom životu i nesumnjivo je da donosi brojne koristi za tijelo i um.

Ipak, kao i u svemu, i u ovim vježbama valja biti umjeren. Osim toga – ne zaboravimo spomenuti i da uz vježbu Miley prakticira zdravu prehranu te puno kretanja!

Pročitajte: Za potpune početnike: 3 jogijske poze za smanjenje masnih jastučića na trbuhu 

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Međutim, stručnjaci su upozorili da sâm pilates vjerojatno nije odgovoran za Mileyne ruke.

Pilates nije jedini pristup zatezanju ruku. Osim toga, vježbe treninga snage poput pregiba s bučicama, spuštanja tricepsa i sklekova također mogu biti vrlo učinkovite. Ove vježbe izravnije ciljaju na mišiće ruku, a u kombinaciji s pilatesom mogu stvoriti dobro zaokruženu rutinu vježbanja koja ne samo da tonira ruke već i poboljšava ukupnu fizičku kondiciju, slažu se stručnjaci, a piše Daily Mail.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Miley Cyrus (@mileycyrus)

Foto: Instagram, @mileycyrus