Održite kondiciju i bez vježbanja: 5 svakodnevnih aktivnosti koje se računaju kao trening

Ostanite fit i bez vježbanja u tradicionalnom smislu

by | 17 siječnja, 2024
Vježbanje kod kuće

Svakodnevne fizičke aktivnosti izvrstan su način ne samo za poboljšati kondiciju i zdravlje već i za obaviti nužne zadatke ili dobro se zabaviti.

Ako ste zauzeti karijerom, brigom o svom domu i obitelji, vjerojatno ste na kraju dana iscrpljeni pa vam odlazak u teretanu ne pada na pamet. Srećom, stručnjaci se slažu da vaše svakodnevne obveze mogu biti prava tjelovježba. Obavljanje svakodnevnih aktivnosti može vam pomoći u sagorijevanju kalorija, izgradnji snage i očuvanju zdravlja bez puno dodatnog napora.

Hodanje po dućanima, nošenje namirnica, metenje, penjanje po stepenicama, vješanje odjeće na sušilo, igranje s djecom… Mnoge svakodnevne fizičke aktivnosti mogu se računati kao vježbanje jer vaše tijelo ne može razlikovati saginjanje s ciljem da iščupate travu i saginjanje zato da uzmete girju.

Bole vas koljena? Ovo su vježbe koje možete raditi

Vježbanje kod kuće

5 svakodnevnih aktivnosti koje se računaju kao trening

1# Kupovina

Zaputite se u trgovački centar ili trgovinu i poboljšajte svoju kardiovaskularnu kondiciju žustrim hodom između polica. Za dodatan trening snage, dodajte guranje kolica, nošenje teških vrećica i punjenje prtljažnika.

2# Čišćenje kuće

Čišćenje kuće može uključivati širok raspon fizičkih pokreta, od penjanja i spuštanja stepenicama, prenošenja stvari iz sobe u sobu, glancanja namještaja, pranja ili usisavanja poda do pomicanja namještaja. Sve ove aktivnosti mogu poboljšati vašu fleksibilnost, osnažiti kardio snagu i sagorjeti kalorije.

3# Šetnja psa

Šetnja kvartom može biti jedna od najboljih svakodnevnih aktivnosti za vaše psihičko i fizičko zdravlje. Ne samo da čini dobro vašem tijelu već svježi zrak i sunce, kao i igranje s četveronožnim ljubimcem, također mogu poboljšati vaše raspoloženje.

Vježbanje kod kuće

4# Igranje s djecom

Ako se uključite u njihovu igru, bilo da je u pitanju bacanje frizbija ili igranje skrivača, umjesto gledanja televizije, vrlo brzo ćete ostati bez daha. Provedite 30 minuta pokušavajući održati korak s najmlađim članovima obitelji i potrošite i do 100 kalorija.

5# Seks

Vođenje ljubavi također se računa kao vježba umjerenog intenziteta. Iako, naravno, ovisi o specifičnoj aktivnosti, možete potrošiti više kalorija nego na treningu utezima.

Sedam načina kako potrošiti dodatnih 100 kalorija na dan

Foto: nensuria, evgenyatamanenko, AnastasiaNurullina, iStock via Getty Images Plus