Manifestiranje: Mini vodič kroz ovu popularnu praksu

by | 11 listopada, 2021
manifestacija

Manifestiranje je sve popularnija praksa o kojoj smo vam već pisali, no sada vam detaljnije otkrivamo i kako je možete prakticirati.

Jeste li nekad nešto željeli toliko jako da vam se na kraju to i ostvarilo? Možda ste zamišljali sve do detalja, provodili sate u maštanju, ili ste jednostavno sebi iznova govorili da će se to dogoditi… Dok se nije i dogodilo.

Upravo ove aktivnosti zapravo se mogu nazvati manifestiranje, “zakon privlačnosti”, odnosno maštanje i duboka želja da se nešto dogodi.

Danas je manifestiranje jako popularno u različitim duhovnim krugovima, a iako će je klasična znanost klasificirati kao “pseudoznanost”, zanimljivo je zapravo kako o manifestiranju, doduše na različite načine, govore i duhovnjaci, jogiji, ali i psiholozi. Ideja manifestiranja u principu se temelji na “pretvaranju ideje u stvarnost”, što je, ako bolje razmislimo, temelj svih dostignuća čovjeka. Manifestacija je postala masovno popularna zahvaljujući knjigama “Tajna” i “Zakon privlačnosti”, no čak i ako vam ove knjige nisu nimalo zanimljive, nemojte se ustručavati isprobati manifestaciju za pozitivniji pogled na život, odnosno za mijenjanje negativnih misaonih obrazaca.

Ako vas pak zanima manifestacija, dobro je znati da postoje različiti načini manifestiranja (poput metode 369) te je bitno naći onaj koji vama najviše odgovara. Mi vam u nastavku otkrivamo neke primjere kako možete manifestirati najčešće želje.

Pročitajte: Mantre i afirmacije koje će vam pomoći da se lakše nosite s negativnim emocijama

Manifestiranje najčešćih želja

Novac

Uzmite novčanik i držite ga u ruci. Počnite zamišljati kakav je osjećaj da se ne morate nikad brinuti oko toga imate li novaca. Zatim uzmite komad papira i ispišite iznos koji bi vas učinio financijski stabilnim.

Odaberite dan u budućnosti (na primjer, za nekoliko godina) i napišite ga. Zatim, stavite komad papira u novčanik. Upravo ovim ste započeli svoj financijski cilj i univerzum navija za vas.

Samopouzdanje

Uzmite komad papira i na lijevoj strani napišite tri osobine koje volite kod sebe. Na desnoj zapišite tri nesigurnosti. Iscrtajte linije između redova dok razmišljate o tome kako su osobine koje volite sjajne i kako vam podižu samopouzdanje. Zatim, suosjećajte sa svojim nesigurnostima. Ponavljajte svaki dan ovo, dok ne naučite kako da budete ljubazniji prema samima sebi.

Uspjeh u karijeri

Povežite se s disanjem i rastresite ruke. Zamišljajte da energija prolazi od vaše glave ka prstima. Namjestite timer na 4 minute i zapištite riječi, ideje, fraze ili simbole koji vas inspiriraju (uspjeh, posao, karijera…). Kad istekne vrijeme, napravite listu svega što ste zapisali i to čitajte svaki dan.

Pročitajte: Afirmacije koje će vam pomoći u postizanju financijske stabilnosti i boljeg priljeva novca

 

Tekst: Aleksandra Dudvarski za lepotaizdravlje.rs
Foto: Unsplash