Treba vam pomoć oko ostvarenja ciljeva? Isprobajte 369 metodu

"Manifestacija" je ideja koja sugerira da vam razmišljanje o vlastitim ciljevima može pomoći u njihovom ostvarivanju

by | 30 rujna, 2021

Manifestacija je čvrsto ušla u mainstream s različitim tehnikama koje su u trendu na društvenim mrežama. Jedna od najpoznatijih je 369 manifestacijska metoda koja je na vrhu wellness trendova. Primjerice, riječ “manifestation” ima više od 9,6 milijardi pregleda na TikToku.

Osnovni koncept iza manifestacije jest izgovaranje naglas ciljeva i snova koje želite postići kako bi vas potaknuli na njihovo postizanje. Iako jednostavno izgovaranje onoga što želite naglas neće automatski postati stvarnost, obožavatelji ovakvih manifestacija to pripisuju pomaganju u razvijanju pozitivnijeg mišljenja i dajući im poticaj da postignu svoje ciljeve kroz čisti optimizam. Jednostavno, ako si govorite pozitivne stvari, poremetit ćete negativno razmišljanje u svome mozgu.

Što je metoda 369?

Jedna od najpopularnijih metoda manifestacije koja se trenutno počinje koristiti je metoda 369, jednostavna tehnika koja ima više od 54 milijuna pregleda, a temelji se na teoriji ni manje ni više nego Nikole Tesle. Tesla je vjerovao da su brojevi tri, šest i devet “božanski brojevi” i da imaju duhovno značenje u smislu prirode svemira i načina na koji ljudi žive.

Metoda 369 djeluje tako da tri puta ujutro, šest puta popodne i devet puta prije nego što odete u krevet ponovite odabranu afirmaciju. To ponavljanje pozitivne afirmacije u nizu nakon nekog vremena vaš mozak prepoznaje i mijenja negativne misaone spirale.

Vaša afirmacija trebala bi biti nešto što želite u bilo kojem području svog života, bilo da se radi o zdravlju, odnosima ili novcu. Može biti otvorenog tipa ili koliko god želite, ovisno o tome što vam je cilj. To ne znači kako ćete “prizvati” da vam se to dogodi i da je riječ o nekoj magiji, već o motivaciji koja će vam pomoći da se prestanete uvjeravati kako nešto niste u stanju. Svima nam nekad treba malo podrške, zar ne?

 

Foto: Plans ABout Summer/Shutterstock