5 odličnih krimi serija koje će vas prikovati uz male ekrane

by | 12 siječnja, 2022
krimi serije netflix

Netflix je definitivno jedan od najpopularnijih streaming servisa za gledanje omiljenih filmova i serija koji mnogima postaju dio gotovo svakog kućanstva jer ponekad nije teško ostati budan i do kasno u noć te pogledati odlične nastavke popularnih epizoda ili kraj nekog napetog filma. A upravo je to savršeno za mjesec siječanj, kad je ionako sve usporeno i melankolično, pa neće biti teško ušuškati se ispred televizora i zamotati u dekicu te provesti par sati gledajući omiljene filmove ili serije… Ako se nas pita, kriminalističke, triler i napete serije uz koje vrijeme prođe u trenu definitivno su naš favorit. Stoga ovaj put izdvajamo pet serija koje valja pogledati ovog siječnja.

Neki naslovi već su stigli, a drugi tek stižu. Tko voli napetost, zasigurno će voljeti i ove intrigantne novitete!

Stay Close

Serija koja je osvojila svijet preko noći, i to s razlogom. Napravljena po djelu autora Harblana Cohena, jednog od najuspješnijih autora krimića i trilera svih vremena, odlično je pretočena u seriju Stay Close, a držat će vas prikovanima uz male ekrane do zadnjeg. Napeta, intrigantna i nadasve zanimljiva priča o Megan (koju glumi Cush Jumbo), majci troje djece koja, unatoč tome što se trudi, ne može pobjeći od svoje prošlosti kad je radila kao striptiz plesačica pod imenom Cassie. Sada, 17 godina kasnije, mora se suočiti s prošlošću i s ljudima iz prošlosti koji joj malo – pomalo ulaze opet u život. Napetost raste iz trenutka u trenutak, a neizvjesno je do samog kraja. Ovo je jedna od priča koja itekako potiče na razmišljanje koliko zapravo dobro nekoga poznajete.

Ozark

Nakon treće sezone koja je bila aktualna 2020. godine, sada dolazi na red i četvrta sezona koja donosi nova iščekivanja i zanimljivosti. Opet u fokus dolaze obiteljske spletke jedne od najgledanijih Netflix serija ikad, a zanimljivo je upravo da i nastavak ove serije dolazi u dva dijela (isto kao što je to napravljeno sa serijama Money Heist i Lupin). Prvi dio stiže već 21. siječnja, a mi jedva čekamo jer nas itekako zanima dokle intrige mogu ići i ima li granica!

The Woman in the House Across the Street from the Girl in the Window

Dramska serija koja stiže 28. siječnja usredotočuje se na Annu (u glavnoj ulozi Kristen Bell) kojoj je svaki dan isti. Provodi ga uz čašu vina, gledanjem kroz prozor – a život prolazi. Ipak, sve se to mijenja kada se zgodan susjed (Tom Riley) sa svojom kćeri useli preko puta, a Anna svjedoči jezivom ubojstvu. Sada se postavlja pitanje – tko je on, dobronamjeran susjed ili običan hladnokrvni ubojica? Vjerujemo da će biti itekako napeto i jedva čekamo!

 

The Journalist

Napeta priča, japanska serija nastala po istoimenom filmu sada je dobila i Netflix verziju. Ona prati priču i potragu za istinom jedne novinarke koja otkriva puno mračnih stvari, tajni i istina o Japanu te joj se život počinje nalaziti u opasnosti. Serija ima 10 epizoda, a možete je pogledati od 13. siječnja, to jest već od sutra!

The Sinner (Grešnici)

Četvrta sezone popularne serije stiže 26. siječnja na Netflix, a rješavanje slučaja poznatog detektiva i sada dobiva novu dimenziju. Ovo je serija koja spada u one napete, psihološke misterije koje jedva čekamo pogledate, a ako ste fan kriminalističkih, ovo je zasigurno jedna od onih koje ne smijete propustiti.

 

Foto: Screenschot Netflix/Youtube