5 filmova snimljenih prema istinitim događajima koji će vas zaintrigirati

by | 1 studenoga, 2020

Dobre priče mogu doći u raznim formama, no svi ćemo se složiti da postoji nešto posebno u filmovima koji su snimljeni prema istinitim događajima. Inspirirane stvarnim situacijama i ljudima, filmovi snimljeni prema istinitim događajima najčešće ostavljaju bez teksta, inspiriraju te šokiraju. U nastavku vam donosimo pet filmova koji su dokaz da život doista piše priče.

Spotlight

Spotlight je film koji je cijeli svijet ostavio u šoku. Priča se vrti oko novinara iz The Boston Globea, koji su razotkrili katoličke svećenike koji su seksualno zlostavljali djecu u Bostonu. Za svoj je rad redakcija Boston Globea 2003. dobila Pulitzerovu nagradu. Mark Ruffalo, Michael Keaton i Rachel McAdams odvest će vas na uzbudljivo i intrigantno putovanje koje ćete dugo pamtiti.

Zodiac

Ako volite dobre misterije, Zodiac je pravi film za vas. Jedna od onih ekraniziranih priča kojima se uvijek rado vratite. Radnja je smještena u šezdesete i sedamdesete godine prošlog stoljeća, a prati priču amaterskog detektiva koji postaje opsjednut serijskim ubojicom. Dva i pol sata genijalne i napete priče o jednom od najšokantnijih serijskih ubojica na svijetu.

The Social Network

Facebookom se zasigurno koristite svaki dan, no znate li koja priča stoji iza njegovog stvaranja? Ako još uvijek ne znate, vrijeme je da se upoznate s radom genijalnog Marka Zuckerberga. Priča o ideji i procesu stvaranja društvene mreže koja je zauvijek promijenila svijet. Jesse Eisenberg savršeno je utjelovio Zuckerberga te nas je upoznao s pomalo čudnim genijem koji je imao ideju vrijednu milijarde.

Into the Wild

Into the Wild je jedna od onih priča koje nas zauvijek promijene. Christopher McCandless naizgled je običan student,ž koji iznenadi obitelj nakon što po završetku fakulteta donira više od 20.000 dolara vlastite ušteđevine u dobrotvorne svrhe te se otisne u avanturu života. Christopher odbija živjeti normalnim životom te ode živjeti u divljini Aljaske. Ova inspirativna i potresna priča šokirat će vas i navesti na brojna pitanja.

Lost Girls

Potresna priča o Mari Gilbert i njezinoj nestaloj kćeri Shannan, koja je radila kao prostitutka. Nakon što policija ne uspijeva riješiti slučaj, Mari započinje vlastitu istragu na Long Islandu, gdje joj je kći posljednji put viđena. Njezina potraga dovest će do šokantnih otkrića, a priča koja stoji iza svega ostavit će vas u šoku.

Screenshot: YouTube