Ovaj viralni TikTok trik pomoći vam smanjiti bacanje hrane

Nekad je teško organizirati se da sve potrošite u hladnjaku, no ovo bi vam moglo pomoći

by | 19 svibnja, 2022
Zero waste koncept u hladnjaku

Je li vam se ikada dogodilo da otvorite hladnjak, zatvorite ga i odmah ste zaboravili što je bilo unutra? Ili dođete doma iz dućana i spremate namirnice pa shvatite da već imate jaja unutra i dogodi vam se da ih ne stignete potrošiti? Ne sumnjamo da je na sve odgovor “DA”! To je, kao što znate, bacanje i novca i hrane. Ako niste najbolji u organizaciji, onda bi ovaj viralni trik za kupovinu namirnica na TikToku mogao biti savršeno rješenje. TikTok korisnica Annie Laurel objavila je ovaj zabavni trik, odnosno, hack koji će vam uštedjeti novac i smanjiti bacanje hrane pomažući vam da pratite hranu u hladnjaku.

@annielaurel Ps if anyone knows how get rid of the pink effect hmu #diy #mini #fyp #lesswaste ♬ Love You So – The King Khan & BBQ Show

“Napravila sam ove male magnete da mi pomognu pratiti koju hranu imam”, napisala je Laurel na videu. Snimka je krupni plan njezina hladnjaka, gdje je postavila male magnete za hranu, uključujući BBQ umak, napitke, pecivo, humus, kiselo vrhnje, kisele krastavce, jogurt i, da, jagode. Osim što su slatki, prikazuju situaciju u hladnjaku, tako da točno znate što se u njemu nalazi.

A kad ponestane te namirnice, samo maknete magnet! “Kad mi nečega ponestane, pomaknem to u kut i onda znam da to moram uzeti sljedeći put kad idem u kupovinu”, napisala je. Ako niste osoba od popisa, možete jednostavno snimiti kut svog hladnjaka dok odlazite u dućan.

I, naravno, za osobe koje vole same izrađivati stvari, postoj i video kako kreirati magnetiće, a možete ih i naručiti, a najveća preporuka je da ih potražite na platformi Etsy. No ako ih radite, svakako u tu aktivnost uključite i najmlađe!

@annielaurel I’m so happy for all the positive feedback on these, I hope this helps! Sorry in advance for my bad cutting skills #fyp #diy #diyproject ♬ As It Was – Harry Styles

Ako ste ipak od popisa, stavite ga na hladnjak! Možete staviti i malu ploču za pisanje markerom i popisati stvari koje ste stavili u hladnjak te ih prekrižiti ili pobrisati kad ih unutra više nema. To će vam olakšati kontrolu namirnica i kreiranje recepata!

 

Foto: iStock/Getty Images