Želite blistav i mladolik ten bez bora? Isprobajte ovu moćnu kombinaciju

Slovi za sveti gral pomlađivanja

by | 22 kolovoza, 2022
Retinol i vitamin C

Vjerojatno već znate sve dobrobiti retinola i vitamina C za kožu, ali što se događa kad ih koristite zajedno? Njihova sinergija slovi za sveti gral njege i pomlađivanje kože, ali da biste dobili najviše od ova dva iznimno moćna pomlađujuća sastojka, važno ih je pravilno koristiti.

Nikako nije dobro nanositi na lice proizvod s retinolom i proizvod s vitaminom C u isto vrijeme jer kombinacija ovih dvaju sastojaka može nadražiti kožu, pa čak i smanjiti njihovo pojedinačno djelovanje. Općenito, pravilno je da se retinol koristi za noćnu njegu kože (posebno tijekom ljeta ili ako imate osjetljivu kožu), a preparat s vitaminom C ujutro. Dok spavate, retinol će potaknuti regeneraciju stanica, a tijekom dana vitamin C zaštitit će kožu od štetnih vanjskih čimbenika.

Evo kako možete isplanirati svoj beauty ritual tako da vaša koža dobije najviše od ova dva potentna sastojka:

Ujutro nanesite serum s vitaminom C na čistu, suhu kožu (tako aktivni sastojci mogu bolje prodrijeti u kožu). Zatim nastavite svoj uobičajeni ritual njege: hidratantna krema, odnosno krema za sunčanje, i krema za područje oko očiju.

U večernjim satima, neka preparat s retinolom bude vaš izbor. Nanesite serum ili kremu s retinolom na čistu, suhu kožu i pustite da se dobro upije prije nego što nastavite s ostatkom svoje njegujuće rutine, odnosno noćnom kremom te kremom za područje oko očiju.

Pročitajte: Vaša koža ne podnosi retinol? Imamo odličnu alternativu

Foto: Pexels/Ron Lach