Stigla su dva nova proizvoda s najstabilnijim derivatom vitamina C

by | 25 srpnja, 2022
vitamin c serum

Koje su vam prve asocijacije kad pomislite na vitamin C? Zasigurno imunitet i energija jer riječ je o najpoznatijem borcu za zdravlje našeg organizma, neophodnom za njegovo svakodnevno funkcioniranje u svim uvjetima i u bilo koje doba godine. Kako je voće i povrće bogato vitaminom C sastavni dio naše svakodnevne prehrane, isto bi tako i proizvodi s vitaminom C trebali biti sastavni dio beauty rutine. Vitamin C djeluje antioksidativno, sprječava prekomjernu proizvodnju melanina, pospješuje sintezu kolagena pa je koža čvršća i elastičnija te daje zdravi sjaj kože kojemu u konačnici većina nas i teži.

U neprestanom usavršavanju i traganju za najboljom i učinkovitom formulom proizvoda s vitaminom C, formulatori domaćeg brenda predstavljaju čak dva nova proizvoda: Olival Professional Vitaminski serum C+ i Vitaminsku emulziju C+ s etiliranom askorbinskom kiselinom, koja je jedan od najstabilnijih oblika vitamina C.

Što je etilirana askorbinska kiselina?

Riječ je o jednom od najstabilnijih derivata vitamina C uopće. Donosi sve benefite klasične askorbinske kiseline, a ujedno pogoduje i osjetljivijim tipovima kože. Ima značajno povećanu stabilnost, ali i bolju raspoloživost i dugotrajniju učinkovitost. Etilirana askorbinska kiselina pruža protuupalni učinak, djeluje antioksidativno, pomaže smanjiti djelovanje vanjskih čimbenika na kožu te prevenira sintezu melanina u koži čime sprječava nastanak i jačanje vidljivosti hiperpigmentacijskih mrlja, što je u posljednje vrijeme postao jedan od najučestalijih kožnih problema protiv kojeg se borimo svim sredstvima.

Kako djeluju novi proizvodi?

Vitaminski serum C+ nasljednik je omiljenog Vitaminskog seruma C iz iste kolekcije, a osmišljen je i formuliran s inovativnim aktivnim sastojcima i prema najnovijim istraživanjima i trendovima. Novi Vitaminski serum C+ koncentrirani je serum s 10 % etilirane askorbinske kiseline, dobro poznatom feruličnom kiselinom i vitaminom E. Sadrži i ektoin i hijaluronsku kiselinu, koji njeguju i hidriraju kožu, te trokserutin, koji pomaže u apsorpciji vitamina C i umiruje osjetljivu kožu. Ova snažna formula potentnih sastojaka djeluje protiv hiperpigmentacija i mrlja, pruža antioksidativni učinak te vraća sjaj sivoj i umornoj koži.

Serum je lagane i prozirne teksture koja dubinski vlaži kožu te je pogodan za sve tipove kože, osobito za mješovitu do masnu i dehidriranu, kao i za sve one koji vole proizvode na bazi hijaluronske kiseline.

Vitaminska emulzija C+ koncentrirana je serumska emulzija mliječne teksture. I nju odlikuje 10 % etilirane askorbinske kiseline, a od seruma C+ razlikuje ju camu camu ekstrakt i kompleks ceramida koji doprinose hranjivosti i djelovanju protiv bora.

Camu camu je dobro poznat u prehrani, a kad je njega kože u pitanju, riječ je o izuzetno djelotvornom sastojku koji pomaže ublažiti učinak stresa, posebice mrlje, bore, sitne linije i općenito umoran, beživotan izgled tena. Ima i snažan učinak na jačanje sinteze kolagena i regeneraciju kože, čime utječe na čvrstoću, elastičnost, tonus i sjaj. Vitaminska emulzija C+ je zbog svojih formulatornih specifičnosti pogodna za normalnu do suhu kožu, a posebice zrelu, kao i za one koji preferiraju laganije, ali kremaste serumske emulzije bez hijaluronske kiseline.

Kad i kako ih koristiti?

Iako se mogu koristiti ujutro ili navečer, preporuka je ipak koristiti ih ujutro, prije kreme sa zaštitnim faktorom budući da sâm vitamin C, a osobito u kombinaciji s feruličnom kiselinom i vitaminom E, djeluje izuzetno antioksidativno i fotoprotektivno.

Želite li imati lijepu, zdravu kožu? Ako je tako, proizvode s vitaminom C morate imati u svojoj rutini njege kože, a s ova dva proizvoda dobit ćete sigurne i stabilne serume, izuzetne formule i sastojaka koji u sinergiji rezultiraju zdravom i sjajnom kožom.

 

Foto: Anastasiia Korotkova/iStock/Getty Images Plus, PR