Vratite licu konture zahvaljujući samo jednoj vježbi za vilicu

Potrebno vam je tek nekoliko minuta

by | 24 svibnja, 2024
vratite licu konture

Pomlađujuće kreme su fantastične, ali nisu svemoguće. Vaši mišići lica, s godinama, trebaju vježbanje (jednako kao i vaše tijelo) da bi zadržali tonus. Ako ste spremni na sljedeći beauty korak, isprobajte ovu vježbu joge za lice.

Koliko god vremena, truda i novca posvetili svojoj uljepšavajućoj rutini, s godinama je neminovno da ćete početi primjećivati bore i linije te opušteni tonus kože. Ovo se posebno odnosi na gubitak elastičnosti kože oko linije vilice, zbog čega cijelo lice gubi svoje konture.

Srećom, stručnjakinja za jogu lica i wellness coach Danielle Collins tvrdi da postoji jedna tehnika koja može prevenirati opuštanje kože oko vilice, ali i ublažiti postojeći gubitak tonusa i elastičnosti –  potrebno vam je tek nekoliko minuta.

Autorica knjige Firming facial exercises & inspiring tips to glow, inside and out na svom je YouTube kanalu demonstrirala jednostavnu i sjajnu vježbu za ojačavanje mišića područja vilice.

Pročitajte: 5 svakodnevnih navika koje uzrokuju ubrzan gubitak kolagena

“Počnite tako što ćete ustima napraviti mali oblik osmijeha, a zatim omotati usne oko zuba i lagano otvoriti usta. Osjetite da su vaši kutovi usana usmjereni prema gore pa postavite kažiprste na nazolabijalne bore. Prstima zagladite to područje što je više moguće.

Zatim zabacite glavu unatrag dok prstima nastavljate zatezati kožu. Zadržite položaj pet dubokih udisaja.
Polako vratite glavu u neutralni položaj, dok istodobno osjećate kako se vaši obrazi i kutovi usana lagano podižu.

Dok se glava naginje unatrag, trebali biste osjetiti zategnutost i rad mišića oko čeljusti i brade”, objasnila je britanska stručnjakinja zaključujući da vježbu možete ponoviti još triput ako želite.

Pročitajte: Kupci tvrde da ova krema učvršćuje kožu vrata bolje od “liftinga”

Foto: Ridofranz, iStock/Getty Images Plus via Getty Images