Vrat bez bora i lice bez podbratka? U par tjedana uz ovih 5 jogijskih asana

I to u sjedaćem položaju

by | 16 listopada, 2023
joga za lice

Sjedeći na podu ili stolcu u udobnosti vašeg doma, i bez skupih krema ili pomodnih beauty alata, ojačajte i zategnite mišiće lica i vrata te vratite svom licu savršenu viličnu liniju.

Masaža lica fantastičan je dodatak vašem holističkom ritualu njege lica, ali jeste li znali da određene jogijske poze također djeluju pomlađujuće? Otkrijte ih s nama i pomoću joge za lice oslobodite se takozvane “dvostruke brade” u samo nekoliko tjedana.

Možete ih prakticirati zasebno ili kao dio vaše jogijske prakse. Idealno bi bilo da se prvo blago zagrijete i istegnete. Naravno, ne zaboravite slušati svoje tijelo i izbjegavajte raditi bilo što, što uzrokuje bol i neugodu, a ako imate problema s vratnom kralježnicom, najbolje je da preskočite ove vježbe.

Pročitajte: Moguće je da roler za lice koristite krivo: Evo što savjetuju stručnjaci

oslobodite se podbratka

5 asana za smanjenje podbratka

Ove asane blagotvorno djeluju na cijelo tijelo, a ujedno i jačaju mišiće vrata pa su osobito korisne za smanjenje podbratka i “peglanje” linija na vratu. Najbolje od svega? Možete ih izvesti bez previše muke – sjedeći na podu.

Poza lava – Simhasana

Ova poza pomaže ojačati mišiće lica i vrata te poboljšava cirkulaciju. Da biste je izveli, sjednite na pod s prekriženim nogama, a ruke oslonite na koljena. Duboko udahnite i širom otvorite usta, isplazivši jezik koliko god možete. Zadržite pozu 5-10 sekundi, a zatim se opustite. Ponovite 3-5 puta.

Torzija kralježnice – Jathara Parivartanasana

Još jedna asana koja će vam pomoći istegnuti i ojačati mišiće u vratu. Sjednite na pod s prekriženim nogama i rukama oslonjenima na koljena. Polako okrećite glavu udesno, pa prema naprijed, a zatim ulijevo. Ponovite 5-10 puta u svakom smjeru.

joga za lice

Riba – Matsyasana

Ova asana pomaže istegnuti mišiće lica i vrata te poboljšava cirkulaciju. Sjednite na pod s prekriženim nogama, a ruke oslonite na koljena. Nježno zabacite glavu unatrag i pogled uperite u strop. Isplazite jezik koliko god možete pa pokušajte njime dotaknuti vrh nosa. Zadržite pozu 5-10 sekundi, zatim se opustite. Ponovite 3-5 puta.

Kontrakcija mišića grla – Jalandhara Bandha

Da biste istegnuli i ojačali mišiće u vratu i grlu, sjednite na pod s prekriženim nogama i rukama oslonjenima na koljena. Nježno spustite bradu na prsa i zadržite položaj 5-10 sekundi. Ponovite 3-5 puta.

Kobra – Bhujangasana

Ovom ćete asanom ojačati mišiće leđa, prsa i vrata. Lezite na trbuh s ispruženim nogama, a dlanove postavite na podu uz prsa. Nježno podignite gornji dio tijela od poda, oslanjajući se rukama na pod i pogledajte u strop. Zadržite pozu 5-10 udisaja, a zatim se opustite. Ponovite 3-5 puta.

Pročitajte: Usporite sat: pomlađujuća terapija matičnim stanicama u kućnoj varijanti

Foto: YakobchukOlena, iStock/Getty Images Plus via Getty Images