Moguće je da roler za lice koristite krivo: Evo što savjetuju stručnjaci

Rolajte pravilno za najbolji učinak

by | 10 ožujka, 2023
Kako koristiti valjak za lice

Poznato je da trendovski beauty alat, napravljen od poludragog kamenja kao što je žad ili ružičast kvarc, smanjuje natečenost lica, detoksicira, vraća koži sjaj, ublažava upale i smanjuje razinu stresa. Masaža rolerom ili valjkom za lice možda jest najnoviji trend, ali ova tehnika uopće nije nova. Zapravo, korijeni korištenja ohlađenog, glatkog kamenčića na koži mogu se pratiti tisućama godina unazad sve do drevne Kine.

Ako ste i vi podlegle ovom beauty trendu i nabavile malog saveznika za masažu lica, a pritom se niste educirale kako pravilno masirati lice, bilo da imate valjak ili gua sha kamen, moguće je da nešto radite pogrešno. Da ne biste prilikom svog njegujućeg rituala oštetile kožu, a opet da imate sve benefite od masaže, kao i njegujućih proizvoda, donosimo kratki vodič kako, za što brži efekt, ispravno koristiti valjak za lice.

Kako koristiti valjak za lice

Kako koristiti valjak za lice

Ako već imate ili planirate nabaviti roler ili valjak za lice, slijedite nekoliko jednostavnih i praktičnih savjeta da biste iz svog beauty alata i njegujućeg rituala izvukli maksimum. Jer sigurni smo da želite vidjeti rezultate što je moguće prije.

1. Dvostruko čišćenje

Prije nego što počnete koristiti svoj roler, budite sigurni da je vaša koža lica očišćena, ali i da je roler očišćen nakon prethodne uporabe. Nijedan njegujući ritual nema smisla ako postoji opasnost od razvoja bakterija.

Dakle, prvo očistite kožu lica, onako kao to inače činite, a zatim istim preparatom za pranje lica ili sapunom za ruke operite i valjak za lice. Ako želite osvježiti lice, zategnuti kožu ili ublažiti natečenost, prije korištenja stavite roler u hladnjak ili zamrzivač na nekoliko minuta.

Kako koristiti valjak za lice

2. Nanesite serum, kremu ili ulje

Da biste smanjili rizik od trenja (i smanjili potencijalno oštećenje ili boranje kože), ali i povećali moć apsorpcije (a time i učinkovitosti) njegujućeg proizvoda, prije nego što lice dotaknete rolerom, hidrirajte kožu.

Hoće li roler biti vaš prvi ili posljednji korak u rutini njege kože, ovisi samo o vama. Primjerice, ako je vaš serum na uljnoj bazi, roler možete koristiti odmah, ali ako imate onaj na vodenoj bazi koji se upije odmah, možda je bolje roler iskoristiti kod nanošenja noćne kreme ili ulja za lice (koja su najbolja za masažu, provjerite ovdje).

Kako koristiti valjak za lice

3. Potaknite limfnu drenažu

Glavni razlog zbog kojeg žene masovno koriste rolere za lice je njihova sposobnost da aktiviraju limfnu drenažu, čime se uklanja natečenost lica i potiče proces detoksikacije. No za razliku od klasičnih masažnih pokreta koji uglavnom idu u smjeru prema gore, u ovom slučaju valja raditi obrnuto.

Da biste potaknuli limfnu drenažu, odnosno pomaknuli limfnu tekućinu prema limfnim čvorovima kako bi mogla nestati, rolajte uvijek prema vanjskoj strani lica (ili prema ušima ili još niže prema čeljusti) jer se limfni čvorovi najbliži vašem licu nalaze na gornjem dijelu vrata.

Kako koristiti valjak za lice

4. Jačina pritiska je ključna

Nije dobro ni da je vaš pritisak rolerom na lice prenježan, ali ni prejak. Ako ste preblagi, ne stimulirate ni limfnu drenažu ni cirkulaciju kože, dok zbog presnažnog pritiska mogu puknuti kapilare (pogotovo ako ste sklone tome), ili pogoršati upaljene lezije od akni. Kako biste spriječili oboje, koristite žustre i čvrste poteze, ali bez pritiskanja do točke boli.

Pročitajte: Protiv bora: Japanke svaki dan rade ovu kratku masažu koju stručnjaci preporučuju za “podizanje“ lica

Foto: iStock/Getty Images Plus