Jessica Alba ima trik kako umiriti upaljenu kožu nakon treninga

by | 7 siječnja, 2021
jessica alba

Upaljena koža i crvenilo poslije treninga nisu samo vaš problem. Osjetljiva koža lica i tijela sklona je upalama nakon većih fizičkih napora, a čini se da ovaj problem ima i Jessica Alba.

“Imam jako osjetljivu kožu. Kad vježbam, javlja mi se jako crvenilo. Još ako se obrišem ručnikom…”, kaže Jessica Alba.

Crvenilo kože tijekom treninga je normalno. Kako objašnjava Joshua Zeichner, dermatolog iz bolnice Mount Sinai u New Yorku, za vrijeme vježbanja generira se energija koja širi krvne žile. Na taj način tijelo otpušta toplinu. Međutim, ako primijetite prekomjerno ili dugotrajno crvenilo, to bi moglo značiti da imate posla s dodatnom upalom. (Pročitajte: Ove jednostavne i zdrave prakse koje tijekom karantene prakticira Jessica Alba rado ćemo posuditi)

“Crvenilo je pokazatelj da u koži ima upale i krv žuri da bi je izliječila”, kaže Zeichner. Ovakve upale mogu upućivati na osjetljivu kožu, kožne alergije, stanja poput rozaceje ili ekcema.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessica Alba (@jessicaalba)

Da biste umirili upale poslije treninga, trebali biste koristiti sredstva s umirujućim djelovanjem. To mogu biti jeftine medicinske kreme od metvice ili čajevca. Ako i inače imate problema s upalama kože lica, dobro dođu i svi proizvodi koji u sebi imaju ksantin, supstanciju koja sužava krvne žile. Antiinflamatorno djelovanje imaju i kreme s morskim algama. Jessica Alba, recimo, koristi vlastite proizvode čiji je glavni sastojak hijaluronska kiselina. (Pročitajte: Može li plakanje uzrokovati prištiće?)

Uz umirujuće kreme, pomažu i hladni oblozi od mlijeka. Također, vježbanje u hladnijim prostorijama dosta pomaže, kao i unošenje dovoljne količine hladne vode.

Foto: Phillip Faraone/Getty Images via Guliver