Ove jednostavne i zdrave prakse koje tijekom karantene prakticira Jessica Alba rado ćemo posuditi

by | 18 prosinca, 2020

I poznata se glumica svakodnevno bori s nezdravim navikama

Teško vam je balansirati između svih obveza tijekom karantene koje su se tijekom posljednjih mjeseci preselile u vaša četiri zida? Posao od kuće, online nastava, vrijeme za klince, pripremanje obroka, virtualni treninzi, vrijeme koje bismo trebali uzeti samo za sebe… Za mnoge je ovo prava borba, a da nešto slično proživljavaju i zvijezde poput Jessice Albe dokazuje jedan dan poznate glumice i poduzetnice tijekom karantene. (Pročitajte: Osjećate se čudno i drukčije? Saznajte zašto je to tako i kako si pomoći)

Jessica balansira između vođenja svoje tvrtke The Honest Company, roditeljstva, vremena za obitelj, fitness rutine, ali i pokušaja nezavršavanja svakog dana s velikom čašom vina. U nastavku pročitajte više o tome što poznatoj glumici pomaže održati zdravi balans i rutinu tijekom karantene, ali i koje je lekcije naučila tijekom ove lude godine. (Pročitajte: Brie Larson predlaže 39 tehnika za ublažavanje osjećaja stresa i panike)

Svaki dan započinje maskom za lice

U godini u kojoj su kozmetičari, wellnessi i spa više zatvoreni, nego otvoreni, Jessica Alba svoj svaki dan počinje – maskom za lice. “U ovom trenutku, to mi je poput spiritualnog obreda. Probudim se, stavim masku na lice, odem po kavu i tek tada počnem buditi djecu. Imam taman 10 do 15 minuta da to napravim, dok se maska ne osuši. Do tada klinci moraju biti sređeni jer se moram osamiti, skinuti masku i staviti hidratantnu kremu”, otkriva Jessica. Maska koju Jessica koristi (Prime and Perfect Mask Honest Beauty) puna je shea maslaca i antioksidanasa poput vitamina E i polifenola koji pomažu obnoviti kožu.

Uči kako ne shvaćati fitness preozbiljno

Je li život Jessice Albe tijekom karantene barem u nečemu bolji? Svakako, kako kaže. Glumica sada ima puno više vremena koje može provesti sa suprugom Cashom Warrenom i kćerkicama Honor i Haven te sinom Hayesom. Upravo u to zajedničko vrijeme Jessica je ugradila aktivnosti koje joj pomažu da ostane fit. “Puno sam šetala sa svojom djecom ili suprugom, roditeljima, a sada sam regrutirala i prijatelje. To nije naporan trening, a djeluje. Pritom, možete slušate podcaste, čavrljati, družiti se”, kaže Jessica te nastavlja: “To je nešto što sam naučila – ne moraš se ‘ubijati’ zbog održavanja fit forme. Zapravo, možeš imati sporiji tempo, a tvoje će tijelo i dalje od toga imati beneficije”.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Jessica Alba (@jessicaalba)

Uz šetnje, u dan glumice u karanteni mora stati i pokoji HIIT trening s YouTubea, a u lakšim vježbama često joj se pridruže i djeca. “Naletjeli smo na jednog plesača i sada uživamo u njegovim videima i plesnim pokretima. Za vrijeme karantene djeci je često dosadno, a ovakvi treninzi mogu biti odlična zabava”, otkriva Alba. (Pročitajte: 5 plesnih YouTube kanala uz koje ćete oblikovati tijelo i zabaviti se)

Pokušava pronaći zdravi balans

Promatrajući svoje roditelje i proces njihova starenja, glumica je shvatila kako je vrijeme da život svoje obitelji postavi na zdravije temelje. “U jednom smo trenutku shvatili da moramo promijeniti navike te da ne postajemo mlađi. Otišli smo liječniku, provjerili naše zdravstveno stanje, dobili savjete i sada se zaista trudimo živjeti zdravije”, otkriva popularna glumica.

Kao i svi mi na početku karantene, i glumičina obitelj navalila je na teško gurmanstvo. Jeli su kruh od banane, naručivali puno hrane, uživali u dobrom vinu… U jednom trenutku shvatili su da si popuštaju gotovo svake večeri, da im je na stolu redovito brza hrana i visokokalorični deserti. “Odlučili smo da ne trebamo piti tijekom tjedna. To je velika borba jer, tako je dobro popiti veliku čašu vina svake večeri”, priča Alba. (Pročitajte: 5 načina na koje ćete svako povrće pretvoriti u ukusan i sladak obrok)

Sada jedu zdravo najmanje četiri dana u tjednu. Ta četiri dana rezervirana su za puno povrća, nemasno meso i tijekom njih nema alkohola. Kada dođe vikend, mogu se opustiti i uživati u svemu nezdravom. “Nismo ekstremni niti u jednom smislu. Trudimo se održati ravnotežu između onoga što nam je zabavno i onoga što je zdravo”, zaključuje Alba.

Foto: Frazer Harrison/Getty Images via Guliver

SHAPE

© 2020 MEREDITH CORPORATION. SVA PRAVA ZADRŽANA. PRIJEVOD SHAPE US IZDANJA, OBJAVLJENO UZ DOZVOLU KORPORACIJE MEREDITH. ZABRANJENA JE REPRODUKCIJA NA BILO KOJI NAČIN, NA BILO KOJEM JEZIKU U CJELINI ILI DJELOMIČNO, BEZ PRETHODNE PISMENE DOZVOLE.