Jednostavne meditacije koje će umiriti vaš um za 60 sekundi

by | 25 travnja, 2021
meditacija, um, tijelo

Znate li da je upravo meditacija jedna od najboljih metoda za upravljanje stresom? U svakodnevnom užurbanom ritmu svatko traži neki način kako se opustiti, ostati zdrav i opušten. Upravo tome meditacije i služe. Započnite onima koje traju minutu – sasvim dovoljno vrijeme da usporite, dišete pravilno te usredotočite mozak i misli na nešto drugo. (Pročitajte: Ova meditacija učinit će vas sretnijima i najbolja je za početnike)

5 meditacija u trajanju od 60 sekundi

1. Osnovna meditacija disanja: stavite jednu ruku na prsa, a drugu na srce. Udahnite kroz nos četiri puta, a izdahnite brojeći do četiri. Nastavite tako dok ne prođe minuta. Ovu vježbu najbolje je raditi ujutro jer će vam pomoći da bolje započnete dan.
2. Meditacija na nosnice: da biste uravnotežili energiju, naizmjence koristite nosnice – začepite desnu nosnicu, a udahnite kroz lijevu. Zatim začepite lijevu nosnicu i izdahnite kroz desnu. Izmjenjujte jednu minutu.
3. Meditacija istezanja vrata: spustite desno uho na desno rame i polako udišite, a zatim polako izdišite kroz usta. Ponovite četiri puta, zatim promijenite stranu. Ovo će pomoći da se riješite napetosti.
4. Pokretna meditacija: stanite uspravno skupljenih dlanova i duboko udahnite kroz nos. Stavite jednu ruku na bok, drugu ruku spustite i lagano se savijte u stranu. Vratite se na sredinu, udahnite i izdahnite lagano se savijajući na drugu stranu. Usredotočite se na disanje prilikom izvođenja.
5. Meditacija u pozi drveća: Stavite jedno stopalo čvrsto na tlo, a drugo stopalo položite na suprotnu nogu iznad koljena. Skupite dlanove i usredotočite se na lagano disanje. Ako vam je teško držati balans, pokušajte se usredotočiti na jednu točku. Dišite tako 60 sekundi, a zatim ponovite na suprotnoj strani.

(Pročitajte: Meditacija koja dokazano smanjuje stres, a koju lako mogu prakticirati baš svi )

FOTO: Debbie Ducic/Unsplash