Ovaj zdravi doručak koji se ne prestaje širiti TikTokom regulira probavu i daje energiju

by | 12 ožujka, 2021
tiktok doručak

Jeste li probali “prirodne pahuljice”?

Otkad se pojavio TikTok, priznajemo da je teško popratiti sve trendove koji se poput požara šire ovom popularnom platformom.

Jedan od posljednjih trendova ipak nam je zapeo za oko i izazvao zazubice. Riječ je o “prirodnim pahuljicama” koje su nam se učinile sjajnom alternativom klasičnom doručku. Sudeći prema popularnosti na TikToku, isto se dogodilo i tisućama ljudi diljem svijeta, uključujući i poznata lica poput glazbenice Lizzo, koja je rekla da je “ovisna” o ovom jelu.

 

@natures_foodnature’s cereal ##fruit ##fruits ##share♬ original sound – 🥭Fruits & Leaves🍃

Ove “prirodne pahuljice” među prvima je objavio TikToker pod imenom @natures_food, a odnose se na zdjelicu punu voća, i to šipka, borovnica i kupina. Umjesto mlijeka, u ove je “pahuljice” dodana kokosova voda. Prema riječima @natures_food, ovaj doručak pomaže u regulaciji probave i osigurava obilje energije. Neke verzije ovog jela uključuju i jagode te kockice leda umjesto kokosove vode ili pak kokosovu vodu iz tetrapaka, a ne svježeg kokosa. Hashtag #naturescereal dosad je sakupio na desetke milijuna pregleda, a svakodnevno niču i različite verzije ovog jela.

 

@lizzoITS ADDICTING♬ original sound – lizzo

 

Nutricionisti se slažu da je ovaj viralni hit, osobito ako je riječ o kombinaciji bobičastog voća, sjemenki šipka i svježe kokosove vode, prepun antioksidanasa, fitonutrijenata, kalija, vitamina C i vlakana. Kako navodi Elizabeth Huggins, dijetetičarka u Hilton Head Health, konzumacija borovnica povezuje se sa zdravljem mozga i održavanjem kognitivne funkcije. Koristite li svježu kokosovu vodu koja ima nizak glikemijski indeks, vaša razina šećera u krvi će ostati niska, u odnosu na onu koju izazivaju kupovne pahuljice koje najčešće sadrže dodani šećer.

Ovi sastojci na okupu doista mogu i pozitivno utjecati na razinu vaše energije te čine zdrav doručak. S obzirom na to da ova zdjelica ne sadrži proteine ili zdrave masnoće, mogli biste osjećati glad brzo nakon konzumiranja, stoga nutricionisti preporučuju dodati sastojak poput maslaca od orašastih plodova ili jogurt.

(Pročitajte: Sviđa nam se novi TikTok tortilja trend pa smo izdvojili najzanimljivije recepte)

Foto: TShum/Getty Images via Guliver