Instagram profili na kojima se otvoreno govori o seksualnosti

by | 24 lipnja, 2024

Društvene mreže postale su ključni alat za izražavanje i dijeljenje različitih aspekata života, uključujući i seksualnost. A upravo je i to dobro mjesto gdje se može bez zadrške govoriti o stvarima koje su zapravo – normalne.

I o onima o kojima se možda niste usudili nikoga pitati, a zanima vas. To je postao prostor gdje se sada govori o temama koje su prije bile tabu (priznajmo, neke su još i sad), ali i mjesto gdje ćete vidjeti da se razbijaju određene društvene stigme i progovara javno o nečemu što je do sada bilo rezervirano samo za “unutar četiri zida”.

I ne samo to – ono što najviše doprinosi svemu jest i vrsta edukacije i podrške koju možete vidjeti na tim, konkretno Instagram profilima.

Na njima nema zadrške – teži se otvorenom pričanju o seksualnosti i promicanju seksualnog zdravlja, što nam sve više u današnjem društvu i treba.

Jer ako se nas pita, vrijeme je da se napokon počne otvoreno govoriti o tim stvarima koje su zapravo normalne. Generacija M i Z uvelike je pridonijela tome i pokazala da su ove teme ono o čemu treba glasno progovoriti jer se time zapravo stvara i osobna sloboda koja omogućuje upravo to da imate zdrav odnos sa sobom sanima, svojim tijelom i mislima.

Istražili smo koje profile posjetiti i pratiti upravo zbog otvorenog pristupa seksualnosti.

Instagram profili o seksualnosti

@thewolfnomad

@grofdarkula

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Grof Darkula (@grofdarkula)

@gspot.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by georgia grace (@gspot._)

@kamil.lewis

@blissclub_

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Bliss Club (@blissclub__)

@marijana_vuksanovic

@dacamagic

@evyan.whitney

@lauramianosexology

@reci.hr

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RECI.HR (@reci.hr)

@the.vulva.gallery

Foto: Instagram, PeopleImages iStock/Getty Images Plus via Getty Images