4 frizerska trika koja će tankoj i rijetkoj kosi osigurati volumen

U potrazi za volumenom

by | 10 svibnja, 2024
Trikovi za volumen kose

Ako imate tanku kosu i žudite za više volumena, odabir prave frizure ili odgovarajuće stiliziranje vaše postojeće frizure može vam pomoći u postizanju dojma guste grive.

Možda vam se tako ne čini, ali ako imate tanku ili rijetku kosu, ali puno je prednosti. Primjerice, potrebno vam je znatno manje vremena za oblikovanje i sušenje kose nego ženama s gustom grivom.

Ali ako želite imati glamurozno bogate uvojke ili kosu srednjeg volumena, tanka kosa može se činiti kao prepreka. Srećom, postoji mnogo frizerskih trikova uz koje vaša fina kosa može djelovati voluminoznije i punije.

Za kosu punu volumena

Najjednostavniji način za obogatiti svoju frizuru s dozom ekstra volumena je taj da skratite dužinu. Međutim, šišanje, ako ne želite, nije jedina opcija. Ovo su još neke alternative o kojima možete razmisliti želite li stvoriti privid punoće.

Razdjeljak sa strane


Najjednostavniji način kako svojoj tankoj kosi možete dati trenutnu dozu punoće je taj da razdjeljak po sredini kose zamijenite s onim sa strane. Prebacujući veći dio kose na jednu stranu stvorit ćete iluziju volumena na području na kojem je najpotrebniji.

“Zavjesa” šiške


Želite li isprobati šiške, odlučite se za zavjesa šiške. Ne samo da je ova elegantna opcija trenutačno vrlo popularna već će ove valovite i ležerne šiške postići dojam gušće kose i lijepo uokviriti lice. Sparite ih s tupim bobom ili valovitim lobom žudite li za ekstra dozom volumena.

Bob ili lob

 

View this post on Instagram

 

A post shared by RAZZO (@razzohaircare)


Ako se vaša duga ili poluduga kosa istanjila, a vrhovi su ispucali, najbolje opcija su ove dvije mega popularne frizure. Bilo da odaberete bob ili lob (ravno ošišanu frizuru do brade ili ključne kosti) dobit ćete privid gušće kose, posebno ga stilizirate s nježnim valovima ili kovrčama. I ništa manje važno, ove se frizure lako održavaju.

Wispy slojevi


Volite li slojevito ošišanu kosu, ali su se vaše vlasi prorijedile, zamolite frizera da vaše bogate slojeve zamijeniti suptilnijom verzijom kako bi vašoj kosi utkao teksturu i volumen. Takozvani wispy slojevi (nalik wispy šiškama), lagani su i prozračni te uokviruju samo vaše lice. Prekrasno će vam pristajati ako imate srednje dugu i dugu frizuru.

Pročitajte: Razmišljate o šiškama? Pronađite stil koji odgovara vašem obliku lica

Foto: Instagram @shornladies