Uz ovih 5 stilova šiški tanka i rijetka kosa izgleda bujnije

by | 16 listopada, 2023
vrste šiški

Vaša se kosa prorijedila i čini vam se da se povlači linija vlasi uz rub čela? Uz zdravu prehranu i specifične dodatke prehrani koji će potaknuti rast kose, u pomoć stižu šiške!

Šiške mogu drastično promijeniti kompletan izgled vašeg lica. Mogu promijeniti oblik vašeg lica i pomoći vam istaknuti svoje najljepše crte lica. Šiške su također hrabar izbor ako tražite promjenu i ako želite da ravna kosa izgleda zabavnije. A one su ujedno odličan odabir ako je vaša kosa tanka i prorijeđena jer će vizualno učiniti da tanji pramenovi kose izgledaju gušće.

Ali nisu sve vrste šiški dobar odabir. Prije nego što sami odrežete šiške ili impulzivno skočite u frizerski salon, morate znati koja vrsta šiški vam odgovara. Ovo su najlaskaviji stilovi šiški za fini i tanki ili rijetki tip kose.

Najbolje šiške za tanku kosu

“Zavjesa” šiške

 

View this post on Instagram

 

A post shared by HIRO OCHI (@hirohair)


Ovo su trenutačno najpopularnije šiške koje možete odabrati, a lijepo pristaju tankoj i rijetkoj kosi. “Zavjesa” šiške šišaju se na mekan, slojevit način koji kosi daje volumen i teksturu te prekrasno uokviruje lice. Možete ih stilizirati s razdjeljkom po sredini, prebaciti na stranu ili zataknuti iza ušiju.

Šiške na stranu

Duboki razdjeljak sa šiškama na stranu još je jedna sjajna opcija za tanku kosu čija se linija uz čelo prorjeđuje. Ove su šiške ošišane dijagonalno i zabačene na jednu stranu lica. Mogu vam pomoći fino uokviriti lice te dodati volumen i višedimenzionalnost svojoj frizuri. Njima se također može jako dobro sakriti visoko čelo ili uravnotežiti crte okruglog oblika lica.

Wispy šiške

Takozvane wispy šiške su tanke, lepršave i jedva primjetne. To ih čini još jednim dobrim odabirom za tanku kosu. Ošišane su u tankom sloju koji vašoj kosi daje teksturu i pokretljivost, a frizuri svestranost. Možete ih stilizirati na različite načine, uključujući i razdjeljak po sredini, prebaciti na stranu ili oblikovati figarom.

Mikrošiške

Kratke šiške koje dopiru do pola čela, ako je suditi po modnim revijama za jesen i zimu 2023./2024. odvažan su stil koji je savršen odabir za tanku kosu. Ove su šiške tupo ošišane vrlo kratko, do pola čela ili malo iznad obrva. Vrlo lijepo pristaju duguljastom obliku lica, a vašoj tankoj kosi mogu vizualno udahnuti volumen i dimenzionalnost.

Feathered šiške

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jane Fonda (@janefonda)


I ove retro kratke i lepršave šiške mogu biti odličan izbor za tanku kosu koja se prorjeđuje. Ošišane su slojevito, a vrhovi strše prema van pa podsjećaju na paperje. Odlično pristaju kraćim i srednje dugim stilovima frizura, a kosi vraćaju punoću. Također, mogu vrlo lijepo poslužiti za ublažavanje oštrih crta lica.

Pročitajte: Kate Middleton ima šiške u stilu Farrah Fawcett – želimo ih kopirati

Foto: @svetlanabjelan/Instagram, Instagram