Za ozbiljnu dozu volumena: 6 frizura koje tankoj kosi vraćaju bujnost

Punoća od korijena do vrhova

by | 13 prosinca, 2023
frizure za volumen

Nije tajna da fina i tanka kosa samo par sati nakon pranja i stiliziranja može izgledati beživotno i mlitavo. Srećom, prave frizure mogu vam donijeti iluziju gustoće!

Volimo kose svih dužina, tekstura i gustoće, ali ako imate tanku i rijetku kosu, znamo koliko žudite za volumenom. Zlatno pravilo za besprijekoran izgled je to da što je kosa kraća, to izgleda punije. Osim toga, dodavanje suptilnih slojeva definitivno će pomoći povratiti volumen, jednako kao i odabir raskuštranih kratkih i dužih frizura, a toplo se preporučuju i šiške. Bacite pogled na pet modernih frizura koje će vašim pramenovima donijeti punoću.

Pročitajte: Najpopularnije vrste bob frizura koje pristaju svakoj teksturi kose

 

Najljepše frizure za tanku kosu

Bez obzira na to volite li dugu kosu koju možete prebaciti preko ramena ili praktičan kratki look, ovih šest frizura tankoj kosi donosi lepršavost i volumen.

Od loba do mixieja

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)

Ako imate tanku kosu, idealno je odabrati frizuru srednje duljine ili kraću. Tu spadaju sve trenutačno najpopularnije verzije frizura, od ravno odrezanog loba i boba do slojevitih pixieja i mixieja. Sve ove frizure udahnut će ozbiljnu dozu volumena vašoj kosi.

Slojevite frizure


Ako je vaša kosa valovita ili kovrčava, slojevite frizure, one sa suptilno ošišanim slojevitim pramenovima uz lice, mogu “otvoriti“ vaše lice i stvoriti iluziju bujnije kose. Kad su slojevi u pitanju, kod tanke kose vrijedi pravilo “manje je više”. Pretjerani i naglašeni slojevi mogu postići suprotan učinak, odnosno vaša kosa može djelovati tanja na vrhovima.

Šiške

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Hung Vanngo (@hungvanngo)


Šiške su odličan način kako možete udahnuti volumen svojoj frizuri bez da dirate duljinu kose (ako ne želite). Ipak, ako imate tanku i rijetku kosu, važno je koju vrstu šiški odaberete jer šišanjem šiški zapravo “posuđujete“ kosu s drugog dijela vaše kose. U tom slučaju, vaše šiške ne bi smjele biti “preduboko“ zarezane, a dobro će vam pristajati ravno odrezane šiške, kao i one u Birkin stilu.

Pročitajte: Frizerski trendovi: najpopularnije frizure za jesen i zimu 2023./2024.

Foto:Mikhail Spaskov, iStock/Getty Images Plus via Getty Images