Za ovom tehnikom bojenja luduju Parižanke

by | 12 veljače, 2024
tehnika bojenja kose

Jeste li čuli za francuski balayage? To je trend bojenja kose koji nose najotmjenije Parižanke jer kosi daje prirodan i blistav izgled.

Minimalistički make-up, bezvremenska garderoba koja uvijek izgleda chic te blistav i prirodan izgled kose. Francuskinje oduvijek znaju kako uz malo truda izgledati zanosno. Ovaj put istražujemo takozvani francuski balayage, koji nikad nije izašao iz mode, ali čini se da ove godine doživljava veliki comeback.

Pročitajte: Za žene iznad 40: pomladite se uz ove 4 chic frizure

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jeanne Ménard (@jeanne_andreaa)

Što je francuski balayage?

Francuski balayage metoda je bojenja kose osmišljen u Parizu 1970-ih, zbog čega u nazivu i sadrži riječ “francuski. Poznat je po svojim suptilnim pramenovima prirodnog izgleda i minimalnom održavanju.

Za razliku od tradicionalnih metoda koje mogu ostaviti oštre linije i tople, žuto-narančaste tonove, francuski balayage oponaša izgled kose nakon povratka s ljetovanja. Drugim riječima, oponaša suptilne odsjaje koje prirodno stvara sunce, izbjegavajući oštre linije ili blokove boja. Ova metoda bojenja kosi daje dubinu i sjaj, poboljšavajući njezinu prirodnu teksturu i kretanje.

Zašto ga volimo? Francuski balayage prikladan je za različite boje i teksture kose, od svijetloplave do tamnosmeđe, te od ravne do kovrčave.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Louise (@iamlouiseverneuil)

Kako postići francuski balayage?

Francuski balayage izgleda lijepo, blistavo i potpuno prirodno, ali ovaj se izgled ne postiže tako jednostavno. Zapravo je potrebna golema količina vještine da se boja neprimjetno pomiješa i da se znalački prilagodi svakom tonu kože i tipu kose.

Tehnika uključuje nanošenje boje na kosu rukom u obliku slova “V” i blendanje kako bi se stvorila optimalna ravnoteža između svijetlog i tamnog. Često koloristi pramenove uz lice boje u svjetlije tonove – takozvani money pieces izgled koji preferiraju poznata lica od Hailey Bieber do Rosie Huntington-Whiteley – kako bi vizualno posvijetlili ten. U međuvremenu se tamniji tonovi koriste za stvaranje dimenzija u kosi, a da pritom ne izgledaju neprirodno.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by BALAYAGE SPECIALIST (@frenchgirlhair)

Zbog difuznog efekta bojenja, nijanse pramenova obično su toliko neprimjetne da izgleda kao da je vaša kosa tako izrasla – drugim riječima, točno onako kako treba biti. Ova je tehnika odličan odabir ako niste niste ljubitelj učestalih odlazaka frizeru jer zahtijeva nešto rjeđe održavanje od klasičnog tipa pramenova.

Pročitajte: Zaboravite na bojenje izrasta: ombré efekt vlada frizerskim trendovima

Foto: Instagram @iamlouiseverneuil