Nova godina, nova boja kose: 6 nijansi koje će dominirati 2024.

by | 4 siječnja, 2024
trendovske boje za kosu

Nova godina, nova boja kose? Ako je vaš odgovor: “naravno!“, na pravom ste mjestu, jer svjetski frizeri prognoziraju dominaciju ovih šest kolorističkih trendova.

Dok je 2023. bila u znaku unošenja topline u razne nijanse, 2024. je u znaku suptilne nadogradnje i modernizacije postojećih trendovskih boja jer se još nismo spremni od njih rastati.

Generalno govoreći, boje kose će u ovoj godini izgledati prirodno. Mislimo na tamniji izrast, suptilni balayage, višedimenzionalne plave i smeđe nijanse… No, jedna među njima odskače od prirodnog i za nju u Vogueu tvrde da će biti “it“ boja godine.

Hit boje kose u 2024.

Žudite li početak kalendarske godine obilježiti novom bojom kose, inspirirajte se najnovijim kolorističkim trendovima za koje svjetski frizeri tvrde da će biti hit u 2024. godini.

Smeđa boja hladnog podtona

 

View this post on Instagram

 

A post shared by rachel zegler (@rachelzegler)


Tople smeđe nijanse su vladale 2023., dok ove godine brinete kroče na hladnu stranu. Zatražite od koloriste smeđu boju s ljubičastim, srebrenim ili pepeljastim podtonom koji će poništiti vaš crveni ili narančasti podton i dati ovoj nijansi finu višedimenzionalnost.

Bronde

Kao što samo ime sugerira takozvani bronde je besprijekorna mješavine blonde i brinete. Za razliku od ledenih i platinastih plavuša, koje su vladale proteklih godina, 2024. je u znaku ove nježne, prirodne boje – dobivene kombinacijom svijetlih i tamnih pramenova. Ovisno o vašem tonu kože, možete odabrati bronde toplog ili hladnog podtona.

Crvena hladnog podtona


Crvena kosa bila je mega popularna 2023., a prema prognozama svjetski kolorista, sve više ćemo je viđati i u novoj godini, ali s malom promjenom. Ove godine crvena postaje još upečatljivija. Za razliku od prošlogodišnjih suptilnih i toplih nijansi, crvena sada postaje znatno hrabrija otkrivajući svoj hladni podton.

Bakrena

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Volite li crvene nijanse ali niste spremne na taj odvažan korak, za prirodniji izgled frizerski stilisti predlažu bakreno zlatne pramenove na crvenoj bazi.

“Izrasli” korijen

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Addison Rae (@addisonraee)

Neki će biti sretni, a drugi razočarani, ali duboki, tamni(ji) korijen u stilu izrasta ponovno dobiva na popularnosti. Ovaj trend naglašava ostatak kose, odnosno vaše svjetlije pramenove i odiše prirodnim, ležernim izgledom. Ovaj naoko nemarni i ležerni look najlakše ćete postići balayage tehnikom bojenja.

Suptilni pramenovi

Ove godine na scenu stupaju profinjeni i suptilni pramenovi, takozvani ribbon pramenovi, koji će biti popularan izbor za sve boje kose. Vašoj će frizuri pružiti višedimenzionalnost i prirodnji izgled. Ako ste brineta, možete se odlučiti za tanke pramenove u bakreno crvenim ili cimet smeđim nijansama, a plavuše svoju plavu kosu mogu oplemeniti nijansama jagode, zlata ili meda.

Pročitajte: Od kratke do duge kose: najbolje shagg frizure koje će pomladiti sve iznad 40

Foto: @addisonraee