Zaboravite na bojenje izrasta: ombré efekt vlada frizerskim trendovima

Strašni korijen postaje manje očit

by | 17 siječnja, 2024
ombre efekt

Plavuše, pozor! Izrasli korijen kose ponovno postaje cool. Nova je tehnika bojenja odličan izbor ako tražite nešto zbog čega ćete rjeđe morati posjećivati frizerski salon.

Ako ste plavuša kojoj je dojadilo bojati izrast svakih nekoliko tjedana ili želite da se vaša kosa malo oporavi od izbjeljivača, a ne želite se bojati u tamnije, donosimo lijepe vijesti. Ombré efekt bojenja ili izgled “izraslog” korijena bit će veliki trend u godini pred nama.

No zaboravite na neuglednu, debelu “liniju“ smeđe kose uz vaš korijen. Koloristi su osmislili sjajan način kako da vaša frizura izgleda svjetlo i svježe, a opisuju je kao naopaki balayage ili ombré. Čini nam se kao savršena boja kose za zimu, ni pretamno, ni presvijetlo, već nešto između.

Što je ombre bojenje?

Francuska riječ ombré  znači sjenčanje i u frizerskom svijetu opisuje tehniku bojenja u kojoj nijansa kose postupno prelazi od najtamnije do svijetle. Za prirodni efekt, bojenje se obavlja uz pomoć folija i u dvije nijanse koje su obično tamnije pri vrhu a svjetlije na dnu.

Korijen se boja u nijansu koja je tek nešto svjetlija od vaše prirodne boje. Na ovaj se način omekšavaju oštre linije budućeg izrasta pa možete duže izdržati bez ponovnog posjeta koloristu. Štedite vrijeme i novac, a vaša kosa dobiva poštedu od prečestog kemijskog tretiranja. Zvuči odlično, zar ne?

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sydney Sweeney (@sydney_sweeney)

Koje su prednosti ombré bojenja kose

Vrijeme: Ako je slobodno vrijeme luksuz koji si trenutno ne možete priuštiti, način da ušparate nešto od tog vremena je ombré tehnika bojenja zbog koje nećete trebati satima sjediti u salonu svakih 6 do 8 tjedana.

Održavanje: Čak i kada vaša kosa izraste, izgledat ćete dobro jer uz ombré efekt nećete imati oštru, tamnu liniju uz korijen kose. Ovo je također izvrstan odabir ako želite po prvi put posvijetliti svoju kosu.

Raznolikost: Uz ovu tehniku bojanja koja poštuje vaš prirodnu boju kose, možete dobiti jedinstvenu boju kose koja je samo par nijansi svjetlija od vaše osnovne boje.

Nova godina, nova boja kose: 6 nijansi koje će dominirati 2024.

Foto: Getty Images, @sydney_sweeney

Tagovi: