Tihi luksuz trend: Make-up look koji postaje sve popularniji

by | 12 lipnja, 2023
old money make uo

Tihi luksuz trend način je šminkanja koji osvaja internet. Ovaj trend podrazumijeva luksuzni izgled bogataša iz prethodnih vremena i često se naziva i trend “starog novca” (old money).

Tihi luksuz trend: Kako je nastao?

Pod ovim trendom podrazumijeva se moda i tehnika šminkanja iz starih bogatih obitelji koje su uživale u luksuzu. Ovaj trend tihog luksuza ponajprije je uzeo maha u modnom svijetu, a potom i u trendovima šminkanja. Međutim, ovo je postalo popularno zahvaljujući TikToku kad su blogeri prije svega popularizirali jakne od tvida i uniforme za jahanje, a zatim su prešli i na make-up stilove. Naravno, vaš izgled ne bi trebao govoriti o stanju vašeg bankovnog računa, no u suštini je riječ o blistavoj koži, glatkoj kosi i urednoj manikuri bez premaza.

 

@maralafontanThe clean look (luxury makeup edition) 🧼♬ L’eta’ dell’amore – Francoise Hardy

 

Quiet luxury make-up

Srećom, ovakav trend može se kreirati i bez skupe kozmetike. Važno je da odaberete visokokvalitetnu kompoziciju i obratite posebnu pažnju na njegu kože bez koje nećete moći stvoriti savršenu “šminku bez šminke“. Make-up look treba naglasiti sve prednosti i stvoriti efekt kao da ste se upravo probudili.

  • Za početak nanesite proizvode za njegu kože poput hidratantne kreme koja će ujednačiti ton i dati koži uglađen izgled.
  • Odbacite guste kreme za toniranje. Nanesite laganu BB ili CC kremu koja je nevidljiva na koži.
  • Nanesite korektor ispod očiju i prikrijte crvenilo ili upalu korektorom.
  • Teško konturiranje je beskorisno u ovom slučaju, pa je bolje lagano nanijeti bronzer na čelo i jagodice, a zatim dopuniti šminku rumenilom, što će lice učiniti svježim i odmornim.
  • Ovaj trend ne uključuje svijetla sjenila i debele crte izvučene eyelinerom. Bolje je da se ograničite na obojeni interlash i maskaru koju trebate pažljivo nanositi da biste izbjegli grudice i efekt paukovih trepavica. Možete se služiti i smeđom maskarom jer je ona gotovo nevidljiva na trepavicama. Sjenila su prihvatljiva u nude, bež i smeđim nijansama.
  • Važan korak su i obrve. One trebaju biti prirodnog oblika. Ako su obrve rijetke, koristite olovku da popunite njihovu gustoću. Prozirni gel će vam pomoći u stiliziranju neposlušnih dlačica.
  • Kad je riječ o usnama, ako je svijetao ruž, onda je preporučljivo da nijansa bude klasično crvena. Ipak, najbolje bi bilo dati prednost prozirnim i blijedoružičastim ruževima bez sjaja, ili samo balzamu za usne.

Da zaključimo, kad je riječ o quiet luxury, odnosno old money make-upu, stvar je u tome da make-up treba biti što prirodniji. Često se ovaj trend opisuje i time da trebate izgledati kao da ste tek ustali.

Foto: @victoriaquitzau/Instagram, Pinterest, TikTok

Tagovi: