Nekoliko filmova koji bi vam mogli promijeniti život

by | 24 srpnja, 2022

OK, naslov vam možda zvuči malo pretjerano, no znate one trenutke kad gledate nešto toliko lijepo i(li) inspirativno da momentalno poželite spakirati kofere, prodati sve što posjedujete i promijeniti cijeli svoj život?

Pa, nama se to redovito događa s filmovima. Neki filmovi uistinu uspijevaju dirnuti baš u onu krucijalnu “žicu”, i to toliko snažno da poželimo revidirati sve u svome životu. Naravno, svi imaju svoj ukus kad je riječ o inspirativnim filmovima koji ostavljaju snažan dojam, no mi smo poželjeli složiti listu onih koji su kod nas to svakako postigli.

Ovi filmovi imaju moć mijenjati pogled na život i stvarnost, ako im to dopustite – zovu na preispitivanje nas samih i svijeta oko nas. Ako ste raspoloženi za ugodnu večer uz dobru priču, evo naslova koje možete uzeti u obzir.

filmovi

Filmovi koji mijenjaju život

Captain Fantastic

Spadate li u grupu ljudi kojima je ponekad puna kapa civilizacije, mogao bi vam se svidjeti ovaj film nominiran za Oscara i BAFTA nagradu (za glavnu ulogu), između niza ostalih osvojenih. U filmu pratimo oca (Viggo Mortensen) koji odgaja i obrazuje svoje šestero djece u šumi, no na vrlo discipliniran način.

Into the Wild

Ovaj pomalo indie filmski klasik, koji je režirao Sean Penn, temelji se na istoimenom romanu Jona Krakauera. Kroz mladog Christophera McCandlessa, koji u potrazi za smislom kreće putem divljine Aljaske, pratimo ljudsku potragu za ultimativnom srećom i slobodom. Jedan od najljepših filmova koji biste mogli pogledati. Prekrasna glazba koju potpisuje Eddie Vedder, frontmen Pearl Jama,  je “točka na i” koja fenomenalno zaokružuje cijelu priču.

Wild

Još jedan film temeljen na istinitoj priči (memoarima Cheryl Strayed) koji nas vodi ravno u žensku potragu za samom sobom nakon smrti majke, propalog braka i niza loših životnih odluka. Dirljiv i vrlo inspirativan film.

Everything Everywhere All At Once

Film o kojem se ne prestaje pričati u posljednje vrijeme jest Everything Everywhere All At Once, pomalo bizarna i nadrealna obiteljska drama čija se radnja proteže kroz različite dimenzije. Film zapravo sadrži inspirativne poruke o obitelji, ljubavi i životu, koje će vas nasmijati, ali i rasplakati.

Amélie

Jedna od zasigurno najljepših filmova ikad snimljenih, kojem se rado vraćamo. Film za sve one tihe promatrače koji se ponekad osjećaju kao da ne pripadaju nigdje.

The Kings of Summer

Coming of Age film koji je zapravo vrlo dobar. Tri tinejdžera odluče napustiti svoje obitelji i živjeti u šumi. Zabavan, topao film zbog kojeg biste se mogli zapitati od čega možda vi bježite.

Swiss Army Man

U ovoj crnoj komediji pratimo Hanka, koji na pustom otoku nailazi na muško tijelo koje se polako vraća u život. Ova dvojica započinju avanturu kakvu još nismo vidjeli. Na trenutke nestvarna, nelagodna, no svakako priča koja će potaknuti mnoga pitanja.

The Lunchbox

Kako jedan ručak na krivoj adresi može promijeniti sve? Odgovor se nalazi u prekrasnom filmu The Lunchbox, prepunom misli koje inspiriraju i potiču na razmišljanje.

Pročitajte: 5 čudesnih filmova o ljubavi koje treba pogledati svaka žena