5 čudesnih filmova o ljubavi koje treba pogledati svaka žena

by | 27 ožujka, 2021

Često zvuči kao klišej, ponekad čak i kao floskula, no ljubav je doista stvar koja pokreće svijet. To potvrđuje činjenica da smo zbog ljubavi spremni činiti lude stvari koje ne bismo činili ni zbog čega drugoga.

Ljubav, kao nepresušni izvor inspiracije za mnoge umjetnike, stalna je tema filmova, knjiga i drugih medija za kojima posežemo kako bismo se nadahnuli, zabavili, nasmijali i oraspoložili. No nerijetko u te medije zavirujemo da bismo pronašli odgovore, naučili nešto o sebi, drugima te o toj ludoj ljubavi koju riječi teško opisuju. U nastavku vam donosimo pet čarobnih filmova koji će vas naučiti lekcije o ljubavi i životu koje nećete zaboraviti.

Comet

Comet je predivna romantična drama s elementima SF-a ispričana na čudesan način. Dell i Kimberly upoznaju se sasvim slučajno i istog trenutka shvaćaju da su potpuno različiti. Dell je vječni pesimist koji ne vjeruje u ljubav, a Kimberly smatra kako je ljubav stvar koja povezuje i pokreće svijet. Njihovu je priču teško ispričati, no samo ćemo vam reći da je njihova povezanost toliko jaka da ne postoji svemir u kojem se to ne osjeti.

Three Colours: Red

Iako je cijela trilogija Three Colours magična, ako bismo morali izdvojiti jednu od tri priče, odabrali bismo onu obojenu u crveno. Priča prati Valentine, studenticu koja povremeno radi kao model. Slučajna prometna nezgoda u kojoj udari psa dovede je do njegova vlasnika, ogorčenog suca Josepha Kerna, koji se otuđio od svijeta. Njegova jedina zanimacija je prisluškivanje ljudi putem telefona. Iako se na početku nimalo ne svide jedno drugome, Valentine i Kern vrlo brzo postaju prijatelji i srodne duše koje će jedno drugo, ali i svakog gledatelja, naučiti puno toga o životu i ljubavi.

The Virgin Suicides

The Virgin Suicides nije klasična ljubavna priča, no zasigurno je priča o ljubavi te žudnjom za slobodom. Snimljen prema istoimenom romanu, film govori o životu pet sestara, čija je priča ispričana iz očiju njihovih susjeda. Zaljubljeni i očarani, mladići se pokušavaju zbližiti sa sestrama, koje su odgajane u strogo katoličkom duhu te im je većina aktivnosti koje čine svi normalni tinejdžeri zabranjena. Ova tragična priča dokaz je da baš svako biće teži za ljubavlju te da nikome nikad ne trebamo ukidati slobodu i pravo na život.

Like Crazy

Like Crazy je predivna priča o ljubavi na daljinu, koja precizno secira sve njezine dijelove. Jacob i Anna upoznaju se na fakultetu. Jacob je Amerikanac, a Anna je engleska studentica na razmjeni. Njihova je povezanost jasno vidljiva odmah na prvom spoju, a jedina prepreka koja stoji između njih je viza koja uskoro ističe. Nakon što, zaneseni ljubavlju i strašću, prekrše pravila vize, Anna se ne može vratiti u Ameriku i tu počinje prava borba. Ako ste se ikada pitali poznaje li ljubav granice i je li ljubav na daljinu uistinu moguća, ovaj će vam film dati odgovor na ta pitanja.

Ruby Sparks

Još jedna čarobna priča s elementima SF-a, koja o ljubavi progovara na pomalo čudan, ali realan način. Kad pisac Calvin Weir-Fields, koji se dugo bori s blokadom pisanja, u snu upozna zanimljivu djevojku te krene pisati o istoj, u njegovom se životu počnu događati neobične stvari. Svakim napisanim slovom Fields oživljava svoju imaginarnu djevojku, koju je nazvao Ruby, i ona ubrzo postane stvaran dio njegova života. Njihov će vas odnos naučiti puno toga o ljubavi, posesivnosti te granicama koje u ljubavi i životu ne trebamo prelaziti.

Screenshot: YouTube