Emma Stone se otvorila o ulozi Cruelle i nadvladavanju tjeskobe

O tjeskobi se sve više priča, a poznata glumica i novopečena majka često detaljno progovara o ovome čestom problemu

by | 31 svibnja, 2021

Neko vrijeme nismo vidjeli Emmu Stone na ekranima i to s razlogom. Prošle se godine udala za komičara Davea McCaryja, a potom rodila. Sada se vratila na zaista velika vrata u ulozi Cruelle De Vil u Disneyevoj novoj filmskoj priči o tome kako je nastala ova poznata zlikovka, “Cruella”. Film prati lanac događaja koji mladu modnu dizajnericu Estellu pretvara u Cruellu De Vil, a kritičari ne prestaju hvaliti Emmino utjelovljenje u ovu crno-bijelu “okrutnicu”.

Kako i sama Emma kaže, njezina fizička transformacija u Cruellu uistinu je izvanredna. Složeni prijelaz lika iz sirotišta u modnu dizajnericu, a onda i u negativku, jednako je neobično za gledati. Upravo je zato Emma za Glamour progovorila o tome kako je sama pronalazila snagu u životu, da ne posustane ili da se ne osjeća bespomoćno.

“Bilo koja verzija neuspjeha u mom životu ili stvari koje su zaista krenule po zlu su se dogodile jer nisam zauzela vlastiti stav ili se nisam založila za nešto. U prijateljstvu, ako ne kažete kako se osjećate, naučite da morate progovoriti u određenim trenucima. Ljudi vam ne mogu čitati misli.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emma Stone (@emmastone)

33-godišnja glumica često progovara o svojoj borbi s tjeskobom i još je prije nekoliko godina priznala da je prvi napadaj panike imala sa samo 7 godina, no danas prihvaća da se ne mora uklapati u određene obrasce i naučila je smanjiti tjeskobu. “Možete se pokušati uklopiti u ideje drugih o sebi, što možete glumiti, kako izgledate, što biste trebali biti ili morate urezati neku vrstu puta koji je vaš vlastiti i koji možda neće biti za svakoga.”

Svojedobno je izjavila i da vjeruje da su tjeskobne i depresivne osobe osjetljive i “vrlo, vrlo pametne. Budući da je svijet težak i zastrašujući, puno toga se događa i ako se morate stalno prilagođavati, to može biti bolno. Ali ako ne dopustite da vas uništi i iskoristite za nešto produktivno, to je poput supermoći.”

Njezina supermoć bila je upravo gluma, a danas tjeskobu, kako kaže, rješava terapijom, meditacijom i provođenjem vremena s prijatlejima.  Također naglašava da nije na društvenim mrežama. “To bi me pokrenulo”, rekla je. “Ne trebam dobivati ​​stalne povratne informacije o tome tko sam.”

 

Foto: Caroline McCredie/Getty Images Entertainment via Getty Images