Čini se da smo cijelo vrijeme krivo stavljali hranu u mikrovalnu

Često ostatke hrane samo napamet stavimo u mikrovalnu na pola minute, no ispada da je važno i kako ih stavljamo u tanjur

by | 11 svibnja, 2021

Mnogima nema slađeg od brzinskog ugrijavanja hrane u mikrovalnoj pećnici, pogotovo kad nemamo vremena za duge pripreme jela. Međutim, zagrijavanje ove siraste udobne hrane često se može pokazati nepotrebno teškim zadatkom – ili je gornji dio tjestenine hladan, ili ispadne mlako, ponekad pak prevruće… Kao da nikad nije savršeno koliko god se trudili.

Međutim, savladavanje savršene temperature za podgrijavanje ostataka ne mora biti niti napamet niti morate koristiti gumbiće na mikrovalnoj, prema TikTok-ovoj korisnici @howdoesshe. U nedavnom videozapisu objavljenom na njezinu profilu, objašnjava da biste trebali u potpunosti preispitati kako stavljate hranu u mikrovalnu pećnicu.

@howdoessheChange the way you microwave! So simple! #lifehacks #momhacks #kitchenhacks #cookinghacks♬ Blue Blood – Heinz Kiessling & Various Artists

Lakše je nego što zvuči. Ovaj “hack” ne zahtijeva posebne alate ili kuhinjsko posuđe – sve što morate učiniti je izbjegavati postavljanje hrane u središte vašeg jela jer upravo tamo radijske frekvencije mikrovalne pećnice koje griju hranu imaju poteškoća. Za razliku od uobičajene pećnice, mikrovalne pećnice šalju radio valove kroz unutrašnjost komore. Ova se frekvencija kreće u obliku vala, stvarajući “korita” koji ne ujednačavaju uvijek ravnomjerno zagrijavanje svih dijelova vaše hrane. Kako bismo tome doskočili, hranu je potrebno staviti na rub tanjura, a osim tjestenine, ista tehnika može se primijeniti i na rižu, lazanje i povrće.

Foto: Shutterstock