Mala navika koja čini čuda za naše zdravlje, a ne stoji ništa!

by | 27 travnja, 2021
osmijeh, zdravlje

Iako je pandemija poljuljala mnoge stvari, dvije zasigurno nije: povjerenje i dobronamjernost koje se itekako mogu iščitati iz pravog, iskrenog osmijeha. Upravo zato, iako se sada često skriva iza maske za lice, osmijeh je još uvijek ostao univerzalan znak sreće, ljudskosti i raspoloženja.

Pruža dosta i čini čuda, a besplatan je.

Smijte se što češće:
– Za bolje zdravlje
– Za lakši san
– U borbi protiv stresa i boli
– Da povećate samopouzdanje
– Poboljšate koncentraciju

Osim toga, smijeh ima i svojih dobrobiti kad je u pitanju zdravlje – smanjujete rizik od srčanog i moždanog udara, jačate trbušne mišiće i poboljšavate srčanožilno zdravlje.

Upravo su povjerenje i dobronamjernost glavne sastavnice sreće, a s njima dolazi i osmijeh. Iskreni i nenametljivi postupci učinit će od vas pravu osobu na koju se svatko može osloniti. A  kad ste okruženi pozitivnim ljudima oko sebe, tada vidite koliko su sreća i smijeh zarazni. Ako ste vi sretni, veće su mogućnosti da će i ljudi oko vas biti sretni. (Pročitajte: Naučite razlikovati osmijehe po izgledu i značenju)

I ono najbitnije, zapamtite: uvijek budite promjena koju želite vidjeti. Težite ka tome jer tako preoblikujete svoj mozak da bude sretan. Smijte se, svaki dan, iskreno. Ako osmijeh ne dolazi na vaše lice, potražite ga u stvarima koje volite i vidjet ćete koliko će povećati vaš osjećaj sreće.

FOTO: Marina Piano/Unsplash