Cimet regulira probleme s hormonima

by | 1 siječnja, 2014

Cimet često koristimo samo kao dodatak jelima, no on uvelike može doprinijeti našem zdravlju. Nova istraživanja dovode do saznanja da ovaj mirisni začin isto tako može pomoći ženama s neredovnom menstruacijom ili ako imaju problema sa začećem.

Mala istraživanja provedena na Sveučilištu Columbia u New Yorku, dolazi do zaključka da su žene s policističnim jajnicima, koje su uzimale ovaj začin svaki dan, uravnotežile menstrualni ciklus u roku od šest mjeseci, za razliku od onih koje su uzimale placebo. Neke od njih su i ostale trudne u ovom periodu!

“Znanstvenici već duže vrijeme pokušavaju otkriti homeopatski ili prirodni lijek za sindrom policističnih jajnika”, izjavio je autor istraživanja dr. Daniel Kort i dodao: “Ovim istraživanjem otkrili smo da jedan, naizgled običan začin, može biti spas za žene koje pate od sindroma policističnih jajnika.”

Procjenjuje se da u svijetu pet do deset posto žena ima sindrom policističnih jajnika. U Americi se procjenjuje da ih je pet milijuna. Simptomi ovog sindroma su neredovna menstruacija, neplodnost, prištići i rast dlačica po licu.

Znanstvenici smatraju da cimet, osim na policistične jajnike, može utjecati na organizam tako što će poboljšati sposobnost tijela za procesuiranje glukoze i inzulina.

U Kini, Japanu i zemljama Dalekog istoka, ženama koje ne mogu ostati trudne poslužuje se cimet u prahu, u pola čajne žlice meda, te se stavlja na žvakaću gumu kako bi prah pomalo tijekom dana ulazilo u organizam. Ukoliko vam se ne sviđa ovaj način, jednostavno ovom smjesom par puta na dan namažite desni.

Izvor: bebac