Chrissy Teigen podijelila kako je trijeznost utjecala na nju

Teigen je otkrila da šest mjeseci ne konzumira alkohol

by | 23 siječnja, 2022
Chrissy Teigen

Tijekom pandemije porasla je anksioznost, konzumacija alkohola i droge, depresija i mnoge druge porazne činjenice s kojima se, uz koronavirus, moramo nastaviti boriti. Stoga ne čudi ni da su slične borbe proživljavali i poznati, a Chrissy Teigen odlučila je o tome otvoreno progovoriti.

Teigen je nedavno podijelila novosti o svom putu borbe protiv ovisnosti šest mjeseci nakon što je odlučila prestati piti. “Nemam pojma što radim, iskreno, ali znam nekoliko stvari: sada imam beskrajno puno energije, puno manje sam tjeskobna (nema više benzosa!), i *sretnija sam* i prisutnija nego ikad”, napisala je na Instagramu.

Pročitajte više: Chrissy Teigen završila na kozmetičkoj operaciji i poručila svima da ne rade grešku poput nje

Teigen je prvi put otkrila da je odustala od alkohola u prosincu 2020. godine, za što je zaslužna knjiga  Quit Like a Woman Holly Whitaker. “Prije mjesec dana, na svoj rođendan, dobila sam ovu knjigu od svog liječnika i prijatelja”, podijelila je Teigen putem Instagram Storiesa. “Završila sam time da radim budalu od sebe pred ljudima (još uvijek mi je neugodno), umorna sam od toga da počnem piti tijekom dana i osjećam se kao govno do 18 sati, i da ne mogu zaspati. Otad sam trijezna.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

Prestanak bilo koje ovisnosti je rijetko linearno putovanje, a Teigen je bila otvorena o usponima i padovima. U rujnu je objavila svoj 50-dnevni uspjeh prema putu do trijeznosti. “Trebalo bi proći gotovo godinu dana, ali imala sam nekoliko (vinskih) prepreka na putu”, rekla je putem Instagrama. “Ovo je moj najduži niz do sada! Još uvijek ne znam hoću li ikad više piti, ali znam da mi to više ne služi NIKAKO. Ne zabavljam se više, ne pleše mi se, ne opuštam se. Razbolim se, zaspim i probudim se bolesna, propustivši vjerojatno zabavnu noć. Zabavljala sam se i cijenim svakoga tko može odgovorno uživati!!!!”

Pročitajte više: Chrissy Teigen objavila “nelaskavu” fotografiju kako bi poslala poruku o autentičnosti

Čak ni sada, četiri mjeseca kasnije, autorica kuharice Cravings još uvijek nije sigurna kako izgleda budućnost njezina trijeznog načina života. “Iako sada više ne žudim za alkoholom, vrijeme nije baš proletjelo”, napisala je. “Vjerojatno neću biti uzbuđena sve do veće prekretnice, barem nakon pet godina, a ponekad čak ni ne znam hoću li nužno ikad više ne piti.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by chrissy teigen (@chrissyteigen)

Nakon gotovo dvije godine života u pandemiji, konzumacija alkohola naglo je porasla. U američkom istraživanju iz 2021. koje je provela analitička tvrtka The Harris Poll, gotovo svaka peta osoba prijavila je “teško opijanje” tijekom prošlog mjeseca, prema USA Today. Konzumacija alkohola posebno je porasla među ženama – jedna studija iz 2020., koju su proveli Rand Corporation i istraživači na Sveučilištu Indiana University School of Public Health i objavljena u JAMA Network Open, pokazala je da su žene prijavile 41 posto više opijanja tijekom pandemije nego prije.

Ali kako sve više ljudi počinje ispitivati ​​ulogu alkohola u njihovim životima, izbor da se odreknu alkohola (bilo uglavnom ili u potpunosti) kao dio pokreta trijezno-znatiželjnih također je sve češći, a evidentno ga javno podupiru slavne osobe poput Chrissy Teigen. Tome pridodajte i porast raznolikih bezalkoholnih opcija koje se diljem svijeta pojavljuju na tržištu.

“Prilično je cool”, rekla je Teigen o svom šestomjesečnom putu otrežnjenja. Mi se slažemo!

 

Foto: Frazer Harrisson/Getty Images Entertainment via Getty Images