Evo zašto pod hitno morate oprati svoju četku za kosu dok nije prekasno

Vrijeme je da pripazite

by | 28 studenoga, 2021

Prošlo je više od godinu dana otkako pratimo čudne, loše i vrlo korisne i dobre savjete na TikToku. Od zamrzavanja beauty blendera, preko recepata, pa sve do nanošenja pudera rolerom za lice, no posljednji trend koji se pojavio priznajemo – nagnao je i nas da ga isprobamo.

Čišćenje pribora za šminkanje se nadamo da smo usvojili, no četke za kosu su nekako nepravedno ostale još uvijek zaboravljene. S obzirom na to da ima puno onih kojima se kosa izrazito puno masti ili je jednostavno tanka i sklona lučenju više masti, možda problem ne leži u načinu na koji se brinete o njoj ili o samom tipu kose, već u četki s kojom se svakodnevno četkate. Osim toga, zanemarivanje čišćenja četke za kosu može naštetiti vašem zdravju i dovesti do infekcija.

Nakupljanje odumrlih stanica kose i raznih ostataka za njegu kose također imaju i odumrle stanice kože koje privlače grinje, a njihovo nagomilavanje na vašoj četki za kosu idealno je gnijezdo za bakterije i kvasce koji uzrokuju bakterije. Nakupine s vaše četke vraćaju se tako izravno na kosu, čineći je masnijom samo nekoliko trenutaka nakon što ste je oprali. Uklanjanje odumrle kose i pranje stoga se preporučuju jednom tjedno, a čime ćete ih prati, ovisi o materijalu od kojega su četka ili češalj napravljeni.

@everything_tidy This is disgusting 🤮 #fyp #foryou ♬ original sound – user9994386725616

U TikTok videu namoče ih u vodi i blagom šamponu da odstoji neko vrijeme, no važno je nakon toga dobro ih isprati i osušiti na zraku. A sada – krenimo na čišćenje.

Foto: Ekaterina Bondaretc via Getty Images