Kockice leda od kave genijalan su trik koji ćemo posuditi s TikToka

Najfinije ledene kave, stižemo!

by | 14 svibnja, 2021

Bez obzira na promjenjivo vrijeme, ljeto nam je pred vratima i sve što želimo jest sjesti na terasu i rashladiti se omiljenim napitkom.

Ovo je idealan period za tranziciju iz tople u hladnu kavu koja je idealna za razbuditi nas i osvježiti istovremeno, no najgora stvar u vezi ledene kave je upravo led koji ju redovito razrijedi. Domišljati umovi na internetu sjetili su se odličnog trika pomoć kojeg će vaša kava ostati hladna i punog okusa za cijelo vrijeme ispijanja. Riječ je o kockicama zamrznute kave, ne vode, koje preferiraju i majstori kave.

Kako ih napraviti?
Nakon što ste temeljito očistili kalupe za led (idealno silikonske), skuhajte crnu, tursku kavu i pustite da se ohladi do sobne temperature. Zatim izlijte kavu u kalupe i stavite u zamrzivač. Ako želite dodati ekstra kremoznost vašim zamrznutim kockicama kave, dodajte malo mlijeka s pjenicom, a za dodatni okus u kavu možete dodati i kakao.

Nakon što su se kockice napravile i pretvorile u led, za nešto laganiju kavu, dodajte ih samo u hladno mlijeko, a za nešto jaču, dodajte ih u rashlađenu vodu ili kavu koju ste napravili prema svom ukusu.

Foto: Foodiesfeed