Kako i koliko često treba prati četkice i spužvice za nanošenje šminke

by | 27 kolovoza, 2020

Pranje četkica i spužvica koje koristite za nanošenje šminke trebalo bi ući u vašu rutinu. No unatoč tome, velik je broj ljudi koji se ne brinu o tome.

Mnogi će se pitati je li pranje tih make-up pomagala uopće potrebno i ako je, zašto je to potrebno činiti. Četkice, a osobito spužvice savršen su materijal za upijanje prirodnih ulja iz kože, odumrlih stanica kože, bakterije, gljivice te prljavština. Sve te nečistoće akumulirane u pomagalima kojima nanosite šminku mogu naštetiti vašoj koži lica.

Koliko često prati četkice i spužvice?

Čišćenje četkica i spužvica ovisi o tome koliko često se šminkate. Ako se ne šminkate često, dovoljno je očistiti ih jednom tjedno. No ako se šminkate baš svaki dan, poželjno bi bilo čistiti ih svaki ili svaki drugi dan.

Kako ih oprati?

Za pranje četkica i spužvica koristite blagi šampon ili nježniji antibakterijski sapun. Nakon što navlažite pribor i dodate mu šampon, spužvu lagano pritisnite prstima, a četkicu možete i trljati o dlan. Isperite mlakom vodom dok god iz njih izlazi boja. Lagano ih sasušite ubrusom ili mekim ručnikom te ostavite sa strane kako bi se osušili do kraja. Nakon sušenja, idealno bi bilo držati ih zatvorene u neseseru ili kutijici.

Foto: Raphael Lovaski/Unsplash