Kako da vam kosa nakon feniranja izdrži duže od jednog dana?

Kako produljiti svoju voluminoznu fen frizuru?

by | 28 listopada, 2021

Nikad nam neće biti jasno što to točno frizerka učini s kosom da nakon njezinog feniranja imamo volumen, lepršavost i sjaj, a nakon svoga, jedva da imamo išta od navedenog.

Naravno, želimo zadržati što duže tu fen frizuru iz salona, no već idući dan ona nekako splasne, pa smo odlučili doskočiti tom problemu i otkriti vam koje metode mi koristimo kako bismo što duže zadržali savršenu fen frizuru. Prije svega – prste k sebi i nemojte dirati kosu i mastiti je. I nećemo lagati, za početak vam je potrebno određeno predznanje o stiliziranju vlastite kose kod kuće, koje počinje još kod pranja kose. Obavezno se odlučite za uporabu šampona čistača i regeneratora, a nemojte preskakati ni proizvode koji će zagladiti kosu.

Svakako je najteži dio – feniranje. Podijelite kosu u osam dijelova da biste lakše isfenirali kosu koristeći okruglu četku. Započnite na prednjoj strani i idite prema natrag.

Nadalje, u rutinu njege kose ubacite i šampon za suho pranje kose, no nemojte pretjerivati. Ako ste od onih čija se kosa jako brzo masti, nanesite šampon za suho pranje na korijen kose i prije nego što je to potrebno jer će pomoći apsorbirati nečistoće pa ćete kosu duže moći nositi raspuštenu. No još bolja opcija je da u rutinu nakon feniranja uvrstite puder za volumen i na još mokru kosu slanu vodu koja će zadržati teksturu. Osim šampona za suho pranje kose, dobra je ideja u rutinu njege kose ubaciti i sprej za teksturu koji će “finiširati” izgled i omogućiti da frizura traje što dulje.

Profesionalci vjeruju da utjecaj na kosu može imati i jastučnica na kojoj spavamo, pa savjetuju odabir svilene koja će pomoći da isfenirana kosa ili valovi izgledaju svježe i drugi dan. Obratite pozornost i gdje se kosa nalazi prilikom odlaska na spavanje – najbolje bi bilo da je iznad jastuka, umjesto ispod glave i vrata jer će tako kosa bolje zadržati volumen ili valove.

Foto: Prostock-Studio via Getty Images