Čarobne vježbe za ravan trbuh? Evo ih!

by | 26 veljače, 2021
vježbe za ravan trbuh

Ako ste ikad poželjeli da vam nekom čarolijom trbuh postane zategnut, a trbušnjaci vidljivi, smatrajte nas mađioničarima. Predstavljamo čarobne vježbe za ravan trbuh, koje su osmislili vrhunski fitness treneri.

Za ove vježbe ne treba vam nikakva posebna oprema niti fitness sprave. Koristite samo snagu vlastitog tijela. Odjenite se udobno, prostrite strunjaču ili deblji ručnik i – počnite. (Pročitajte: 4 najbolje vježbe koje vam mogu pomoći u mršavljenju prema odabiru stručnjaka)

Vježbe za ravan trbuh

#1

Lezite na pod, na leđa. Noge podignite u svijeću, neka koljena budu ravna. Angažirajte trbušnjake tako što ćete podizati gornji dio tijela kako biste vrhovima prstiju na šakama dotaknuli prste na ispruženim nogama.

#2

Lezite na leđa. Noge spojite, ispružite i podignite od podloge. Kukovi neka su čvrsto priljubljeni za podlogu. Kružite nogama u smjeru kazaljke na satu, a potom i u suprotnom smjeru. Kukovi se ne smiju podizati od zemlje!

#3

Ponovno ležite na leđima. Gornji dio tijela je podignut od podloge, a ako vam je to preteško, možete se osloniti na laktove. Noge su savijene u koljenima, stopalima se odupirete o pod. Otvarajte desnu nogu u desnu stranu, što više možete, pa vratite u početni položaj. Isto ponavljate lijevom nogom.

#4

I ovu vježbu radite naizmjenično, prvo desnom, a potom lijevom nogom. Lezite na leđa, podignite gornji dio tijela od podloge, bez oslanjanja na podlogu. Desno koljeno privucite trbuhu, a potom ispružite nogu tako da zauzima kut od 45 stupnjeva s podlogom. Ponovno savijte koljeno i vratite se u početni položaj.

#5

Lezite u lijevi plank. Oslonac je na šaci lijeve ruke, kukovi su podignuti od podloge, tijelo je ravno i zategnuto. Približavajte koljeno desne noge trbuhu i vraćajte nogu u početni položaj, a da pritom ne mijenjate položaj ostataka tijela. Isto ponavljajte okrenuti na suprotnu stranu i lijevom nogom.

#6

Trbušnjaci su nezamjenjivi. Lezite u klasičnu pozu za trbušnjake i vucite rukama ka bokovima i nogama ne biste li postignuli oblik trokuta.

Ako niste sasvim sigurni izvodite li vježbe pravilno, pogledajte ovaj video:

Foto: insta_photos/Getty Images via Guliver