Ubojica za core: Sophia Bush pokazala je kako izvući maksimum iz bočnog planka

by | 5 veljače, 2021
bočni plank

Trener poznate glumice ima nekoliko savjeta za svladavanje opake varijacije planka.

Svi znamo da je plank jedna od najboljih, ali i najzahtjevnijih vježbi za trup. No, kada ovom izdržaju dodate i opterećenje, dobit ćete ubojitu vježbu koja predstavlja pravi fitness izazov. Poznata glumica Sophia Bush očigledno je u fantastičnoj formi jer je u stanju bez problema izvesti ovu vježbu koju čak i celebrity trener Ben Bruno naziva zahtjevnom. (Pročitajte: Dosadio vam je običan plank? Isprobajte ovu zabavnu verziju od koje će vam mišići “gorjeti”)

“Ova vježba je odlična jer izvlači najveći mogući efekt iz bočnog planka. Uz to, savršena je vježba za ramena, gradi njihovu stabilnost. U suštini, angažirano je cijelo tijelo”, kaže trener.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Ben Bruno (@benbrunotraining)

Sophia je izdražala u ovoj vježbi cijelu minutu, no za to je, naravno, potrebna izuzetna kondicija. Zato Ben Bruno savjetuje da put do oblikovanog struka počnete malim koracima. (Pročitajte: Svi se možemo poistovjetiti s ovom mukom po bočnom planku koju proživljava poznata glumica)

Kako izvesti bočni plank s potiscima?

Prvo, morate biti u stanju držati bočni plank s obje strane tijela, u pravilnoj pozi, najmanje minutu.

“Tijelo vam mora biti zategnuto i morate ga držati u ravnoj liniji od stopala do glave. Uz to, tijelo vam mora biti savršeno mirno. Dok god osjećate da vam mišići podrhtavaju, da ulažete napor da održite ravnotežu, pričekajte s dodavanjem opterećenja”, savjetuje Bruno. (Pročitajte: 4 vježbe za ravan i zategnut trbuh u trajanju od 15 minuta)

Kada ste savladali plank, dodajte potiske bez opterećenja. Tek u trećoj fazi počnite s dodavanjem utega i to prvo onih od 0,5 kilograma, pa naviše.

Foto: Vivien Killilea/Getty Images via Guliver