5 znakova da vaše lice žudi za noćnom kremom

Ne, dnevna i noćna krema ne sadrže jednake formule

by | 18 siječnja, 2024
kome treba noćna krema

Vaša koža nikad ne spava, samo mijenja svoj način funkcioniranja. Tijekom noći, dok vi spavate, ona radi prekovremeno da bi se obnovila. U tom procesu uvelike joj možete pomoći odabirom dobre noćne kreme.

Svaka krema za lice koži pruža hidraciju i njegu. Ipak, dnevna i noćna krema uvelike se razlikuju. Dnevna krema za lice fokusira se na minimiziranje štete od vanjskih agresora, kao što su slobodni radikali, UV zračenje i polutanti iz okoliša, dok su formule noćnih krema bogatije i podržavaju njezin takozvani noćni mode – regeneracija i obnova barijere da bi zacijelila oštećenja nastala tijekom dana i da bi se koža pripremila za novi dan.

Noćne se kreme stoga fokusiraju na obnovu barijere kože, jednako kao i na stimulaciju kolagena i poticanje produkcije novih stanica, što rezultira svježijim i mladolikijim tenom ujutro. Drugim riječima, tijekom noći, brzina kojom se vaša koža obnavlja dostiže vrhunac pa je korištenje odgovarajuće noćne kreme, one koja može pomoći vašoj koži, u ovom procesu jednako važno kao i korištenje dnevne hidratantne kreme.

Pročitajte: Kupci tvrde da ova krema učvršćuje kožu vrata bolje od “liftinga”

kome treba noćna krema
5 znakova da vaše lice žudi za noćnom kremom

Primjećujete li neki od ovih znakova, bilo bi dobro da svoje lice počastite dobrom noćnom kremom odabranom za vaš tip kože ili problem s kojim se želite “obračunati”.

1# Vaša koža je suha i zategnuta

Ako je vaša koža dehidrirana, gruba, zategnuta ili se peruta, osobito nakon čišćenja i/ili umivanja lica, to je znak da joj nedostaje vlage. Hidratantna noćna krema može vam pomoći obnoviti prirodnu barijeru vlage i održati vašu kožu mekom i gipkom.

2# Vašoj koži nedostaje blistavosti

Izgleda li vam koža ujutro blijedo i bez sjaja? Razlog bi mogao biti nakupljene odumrle stanice kože na površini. Noćna krema s eksfolirajućim sastojcima, poput AHA ili BHA, mogu pomoći nježno ih ukloniti i otkriti blistaviji ten.

Pročitajte: 5 znakova da koristite neodgovarajuću kremu za lice

kome treba noćna krema

3# Primjećujete sitne linije i bore

Dok je starenje prirodan dio života, čimbenici iz okoliša poput nezaštićenog sunčanja i zagađenja mogu ubrzati pojavu finih linija i bora. Noćne kreme s retinolom ili drugim pomlađujućim sastojcima mogu potaknuti produkciju kolagena, izgladiti linije i prevenirati pojavu bora.

4# Imate neujednačen ton kože

Hiperpigmentacija, tamne mrlje i neujednačen ton kože mogu biti uzrokovani raznim čimbenicima, uključujući oštećenja od sunca, akne i hormonalne promjene. Noćne kreme s posvjetljujućim sastojcima poput vitamina C ili niacinamida mogu pomoći izblijediti tamne mrljice i ujednačiti boju tena.

5# Vaša je koža osjetljiva i sklona iritacijama

Ako je vaša koža sklona iritacijama i crvenilu, važno je odabrati nježnu noćnu kremu koja vam neće dodatno nadražiti kožu. Potražite noćne kreme s umirujućim sastojcima poput aloje ili kamilice, a izbjegavajte sastojke poput sintetičkih mirisa.

Pročitajte: Hidracija i prikrivanje: 6 najboljih toniranih krema za zrelu kožu

Foto: Jupiterimages, Pixland/Getty Images Plus, misuma, iStock/Getty Images Plus via Getty Images