Ako ste se odlučili za carski rez, bilo bi dobro da pogledate ovaj video

by | 24 svibnja, 2020

Iako mnogi ne razmišljaju o carskom rezu kao o ozbiljnom medicinskom postupku, on je operacija koja za sobom nosi brojne rizike. Štoviše, majke koje su iskusile oba, vaginalni porođaj i carski rez, složit će se da je oporavak puno brži i jednostavniji nakon prirodnog porođaja.

Kako bi dočarala o koliko složenoj operaciji je riječ, mama blogerica Jesse Franks još je prošle godine osmislila impresivan video, a on je posljednjih dana (ponovno) postao viralan. Nezaustavljivo se širi društvenim mrežama, i to s vrlo dobrim razlogom.

Na jednostavan način uspjela je prikazati što se točno događa tijekom carskog reza te koliko je slojeva potrebno prerezati da bi liječnici došli do novorođenčeta, kako navodi Motherly. Iako tijekom tog postupka majke ne bi smjele osjećati bol, proces oporavka je dugotrajan, a često i vrlo bolan.

“Ljudi su rekli da su zahvalni na tome što ovaj video postoji jer su stvarni kirurški videozapisi bili previše grozni da bi ih mogli gledati. Jedna mama rekla je da je to bio prvi put da se nasmiješila zamišljajući rođenje svog djeteta”, ispričala je Jesse koju su takve reakcije osobito dirnule.

IZVOR: INDEX.HR

Foto: Unsplash