AKO STE POJELI PREVIŠE HRANE, ove četiri namirnice smiriti će vaš želudac

by | 8 kolovoza, 2017
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES
FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

FOTO: GULIVER/GETTY IMAGES

Ljeto je idealno vrijeme za pretjerivanje, bilo u hrani, bilo u alkoholu.
Zašto je to tako? Odgovor je i više nego jednostavan. Ljeto je vrijeme dobrog raspoloženja, sve više volje za izlascima i druženjem s dragim ljudima, godišnjih odmora, lijenosti, a povrh svega, kad smo na odmoru, imamo i više vremena pa često ne znamo kamo bismo sa sobom.
U takvim trenucima se opuštamo i zaboravljamo na režim kojeg smo se držali prije pa često završimo naduti. Nadutost nije ugodna oku, pa ako već znate da ćete ovog ljeta pretjerati s konzumacijom hrane, pobrinite se barem da u hladnjaku imate ovih nekoliko jednostavnih namirnica koje će vam pomoći da se toga riješite.
Lubenica
Lubenica sadrži golemi udio vode od čak 93 posto, a upravo je zbog toga ona pogodna za vaš želudac jer dehidracija prisiljava vaše tijelo da zadržava vodu. Tako će vas lubenica hidratizirati pa ćete se uspješno riješiti vode, ali i štetnih stvari iz organizma.
Rajčica
Iako možda mislite kako je rajčica povrće, ona je voće bogato kalijem koji pomaže tijelu smanjiti razinu natrija, što će smanjiti i vašu nadutost.
Krastavci
Krastavci, još jedno idealno ljetno povrće koje osvježava, smatraju se prirodnim diuretikom jer također sadrže velik udio vode, a tako pomažu da vaše tijelo izbaci višak tekućine. Odlična je vijest i to što jedan krastavac sadržava tek 47 kalorija pa nema straha od nabijanja kilograma.
Peršin
I peršin se smatra prirodnim diuretikom kojim će se vaše tijelo riješiti viška tekućine. Također, ova začinska biljka bogata je vitaminom C koji jača vaš imunološki sustav te vitaminom K koji je potreban za zdravlje kostiju. Ubacite ga u salatu, juhu, smoothie…
IZVOR: INDEX.HR