Adele sasvim otvoreno govori o svom iskustvu postporođajne depresije

by | 22 studenoga, 2021
adele postporođajna depresija

U riječima poznate pjevačice Adele, vjerujemo, pronaći će se mnogi jer sadrži istinu koja snažno utječe na mnoge majke i koju mnoge novopečene majke osjete i prožive. U svom novom intervjuu za “The Face” Adele govori kako se nakon rođenja sina suočavala s velikim problemima mentalnog zdravlja i s postporođajnom depresijom. Tijekom razgovora, istaknula je da je izgubila velik dio sebe u trudnoći i novom majčinstvu i kaže: “Definitivno postoji nekoliko elemenata mene za koje mislim da im se više nikad neću vratiti. Više od svega, to je sloboda da možeš raditi što god želiš, kad god želiš. Ići nekamo i ne morati davati prednost nekome drugome.”

Pjevačica je istaknula da su stalna briga za novorođenu bebu i golem emocionalni teret da postane roditelj pridonijeli padu njezina mentalnog zdravlja. “Davati, davati, davati, bebi ili malom djetetu, a kad dijete nije u stanju ni je**** razgovarati s tobom, dovede te do toga da ti se mozak pretvori u kašu”, objasnila je pjevačica. “Nisi previše stimuliran. Uz to sam imala i jako tešku postporođajnu depresiju.”

Odgovor na pitanje kakav roditelj želiš biti bio je izazov i za Adele. “Nitko ne želi biti poput svojih roditelja bez obzira na to koliko sjajni roditelji bili. Naučite kako biti roditelj u hodu. Ili počnete čitati knjige, a ni to nije u redu jer je to tuđi doživljaj i svi su potpuno različiti”, istaknula je.

Pročitajte: Adele otvoreno progovorila o svom razvodu, tjeskobi, karijeri i gubitku kilograma

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adele (@adele)

Sve to, nedostatak vremena za brigu o sebi doveo je Adele do toga da se osjeća kao da je izgubila svoj identitet i sposobnost da ima svoj život. Nedostajali su joj njezini prijatelji, hobiji, stvari koje voli raditi bez bebe i koje su je činile onime što ona jest. No definitivno postaje lakše kada djeca odrastu. I iako je sin Angelo još uvijek središte Adelina svijeta, ona je sada sposobnija uskladiti nesebičnost roditeljstva sa svojim identitetom izvan majčinstva.

“Kako rastu, možete ih svugdje povesti sa sobom i mogu vam reći ako ne uživaju u nečemu, što žele, jesu li gladni ili ih boli trbuh, što god”, rekla je za “The Face”. “Puno je lakše snaći se kad stvarno možete komunicirati s njima.”

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Adele (@adele)

Foto: Instagram @adele