Mrkva za jačanje imuniteta

by | 18 siječnja, 2014

Glavni preduvjet za zdravlje optimalno je funkcioniranje imunološkog sustava i zato osobito treba posvetiti pažnju jačanju obrambenih snaga organizma.

Nutricionisti preporučuju svježe cijeđene sokove od voća i povrća u kojima prvo mjesto zauzima mrkva. Naime, rezultati brojnih istraživanja pokazali su da je narančasti korijen, zahvaljujući obilju beta-karotena, jedan od najboljih čuvara imunološkog sustava.

Ovaj dragocjeni sastojak snažan je antioksidans, a mrkva, osim toga, obiluje vitaminima D, E i B grupe, kalijem, kalcijem, jodom, cinkom, kobaltom, pektinima i eteričnim uljima.

Svakodnevno treba konzumirati i pčelinja svojstva – med, polenov prah i matični mliječ, jer prava su riznica enzima i drugih nutritivnih elemenata.

Spomenuta svojstva bogata su vitaminima i mineralima koji jačaju imunitet, uništavaju virus gripe, ubrzavaju razmjenu tvari, povećavaju energiju i izdržljivost, kao i otpornost na stres i bolesti.

Kada je riječ o jačanju imuniteta, najbolji učinak postiže se ukoliko se konzumira mješavina na bazi meda, češnjaka, trpuca, iglica bora i cimeta.

Autor: Life Content, Lekovito bilje