8 jednostavnih, no malo drukčijih recepata s trešnjama
Bilo da su u piti, smoothiesima ili desertu, trešnje su neizostavan sastojak brojnih kulinarskih remek-djela, a upravo zato donosimo i fine recepte...
Vodeći meksički kardiolog tvrdi da je meksička hrana službeno najsmrtonosnija na svijetu.
Dr. Enrique C. Morales Villegas, ravnatelj Kardiometaboličkog istraživačkog centra u Aguascalientesu u Meksiku, zaključuje da je meksička tradicionalna hrana gora od one koju poslužuju restorani brze hrane.
“To je kombinacija prženog i slatkih pića”, kaže ovaj liječnik.
U Meksiku od viška kilograma i prekomjerne težine pati 73 posto žena, 69 posto muškaraca i 35 posto adolescenata.
“Filozofija života ovdje je orijentirana na užitak. Ljudi previše jedu i u prosjeku gledaju četiri sata TV, provode dva sata za računalom i imaju manje od deset minuta fizičke aktivnosti”, kaže on.
Dr. Villegas predložio je meksičkoj vladi da se uvedu obavezne kontrole adolescenata na svake tri godine i mjerenje glukoze, kolesterola, krvnog tlaka i indeksa tjelesne mase.
Izvor: B92