

Bez obzira na to jedete li meso ili ne, ove pljeskavice od tikvica i krumpira poslužit će kao fini ručak ili večera servirate li ih sa sezonskom salatom.
U vječnoj potrazi za jednostavnim i brzim receptima, naišli smo na jedan koji može napraviti baš svatko. Pljeskavice od tikvica i krumpira ne samo da su savršena zamjena za meso već su i odličan ručak ili večera za one koji žele jesti laganije obroke s dolaskom proljeća. Bez obzira na to jedete li meso ili ne, sigurni smo da će vam se ovaj recept svidjeti.
Recept za pljeskavice od tikvica i krumpira
Na TikToku smo pronašli jednostavan recept za pripremu pljeskavica od tikvica i krumpira. U pitanju je vegetarijanska verzija, pa ako ste vegan, slobodno izbacite jaje:
@elverana_01 1 potato 1 zucchini 1 egg Half onion Flour 4 spoon Baking soda tbs Cilantro Salt, pepper #recipe #food #fyp #fritters #delicious #foodie #yum ♬ original sound – El_verana
Sastojci:
1 krumpir
1 tikvica
1 jaje
pola glavice ljubičastog luka
brašno
peršin
sol i papar
Priprema:
1. Obložite pleh papirom za pečenje i ostavite sa strane.
2. Operite, a zatim ogulite tikvicu, krumpir i mrkvu te ih naribajte. Oljuštite i nasjeckajte ljubičasti luk.
3. Pomiješajte tikvice, krumpir, mrkvu, ljubičasti luk te nasjeckani peršin. Posolite i popaprite.
4. Dodajte brašno i dobro promiješajte tako da se svi sastojci fino povežu. Žlicom vadite smjesu i stavljajte u pleh, preko papira za pečenje. Malo pritisnite da se formiraju pljeskavice.
5. Poprskajte pljeskavice uljem i pecite 20 minuta. Zatim ih okrenite, ponovo poprskajte uljem i pecite dok ne porumene.
6. Ako tako više volite, pljeskavice možete pržiti i na tavici. Vruće pljeskavice poredajte na papirnati ubrus zato da upije višak ulja.
7. Poslužite tople pljeskavice sa sezonskom salatom.
Pročitajte: Pet recepata za hranjive proljetne juhe koje pripremamo ovih dana
Foto: vaaseenaa/iStock via Getty Images Plus




