Vrijeme je da ga počnete jesti: avokado uvelike smanjuje rizik od jedne bolesti
Velika studija otkrila je da avokado može smanjiti rizik od dijabetesa kod žena. Avokado je popularan izbor za užinu zbog svoje kremaste tekstu...
Spadate li u one žene koje kuhaju i vrte ukrug nekoliko jela, ili, pak, volite povremeno isprobavati i uvesti neko novo jelo ili namirnicu? Predlažemo vam tri namirnice na koje kao da smo zaboravili, a koje se zaslužuju naći na našem jelovniku.
KORABA
Koraba je biljka koja ima mnogobrojne prednosti i vrlo je hranjiva. Nema masnoća, puna je vlakana, kalija i vitamina C koji povoljno utječe na imunološki sustav. Hrskava i sočna, spada u porodicu kupusa i cvjetače, a ima i sličan okus ukoliko se jede u presnom stanju. U takvom obliku, možete je spajati s jabukama ili citrusima, i možete je dodavati u salatu od kupusa.
KUPUS
Razne vrste kupusa, kao što su kinesko zelje, kelj ili ljubičasti kupus, članovi porodice brassica, imaju višestruke korisne odlike. Bogati su antioksidansima, smanjuju razinu kolesterola u krvi i sadrže sastojke kao što su glukosinolati, polifenoli i glutamini koji su zdravi za probavne organe. Naribajte ih sitno i napravite salatu, ili vijetnamske rolice.
PLAVI PATLIDŽAN
Plavi patlidžan bogat je antioksidansima. Uz njega ide odlično curry, a uz popržen može se dodati rajčica, kozji sir i svježi bosiljak. Postoji puno načina njegove pripreme, od toga da se može puniti, pohati, peći na grilu…