Vrijeme je da ga počnete jesti: avokado uvelike smanjuje rizik od jedne bolesti
Velika studija pokazala je da avokado može smanjiti rizik od dijabetesa kod žena. Avokado je popularan izbor za užinu zbog svoje kremaste tekst...
Ubrzani ritam života donosi velike napore za organizam, a kako se vrijeme za kvalitetan obrok smanjuje, tako i pada imunitet. No, srećom postoje namirnice koje su idealne za jačanje imuniteta.
Najbolje bi bilo hraniti se više puta kroz dan, manjim obrocima, ali u sve to je važno uvrstiti dobar izbor namirnica. Najbolje je konzumirati namirnice koje su svježe i sezonske, posno meso, cjelovite žitarice i ribu koje će tijelu osigurati dovoljnu količinu minerala, nutrijenata i vitamina.
Industrijska hrana se proizvodi složenim tehnološkim postupcima koji podrazumijevaju promjene izvorno svježe hrane i brojne modifikacije.
Različitim aditivima, transportom, izlaganjem sunčevoj svjetlosti i skladištenjem se znatno smanjuje količina minerala i vitamina.
Naš se imunološki sustav hrani mineralima i vitaminima te nas štiti na taj način. Ali može doći i do disbalansa nakon čega slijedi bolest.
IZVOR: METRO-PORTAL.RTL.HR